пʼятниця, 16 грудня 2011 06:00

"Коли собака гавкав, він йому підвивав"

5-річний Іван Бонь із села Горінчово Хустського району Закарпаття заговорив, коли його приклали до ікони, що мироточить. До того він не розмовляв.

Із батьками хлопчика 28-річною Людмилою та 34-річним Михайлом зустрічаємося в центрі Хуста. Подружжя приїхало до райцентру за покупками. Іван тримається за руку батька. Дивиться насторожено, боязко.

— Син ще досить переляканий, але було й гірше, — каже Людмила Бонь.

Коли Іванові виповнився рік, він почав вимовляти деякі слова.

— Народився здоровий. До двох років вимовляв "мамо", "няню", "дай", "чай". Тоді захворів. Лікарі писали — анемія, бронхіт, запалення легенів. Відіслали нас у стаціонар лікарні. Там лежали шість разів по три-чотири тижні. Іванка кололи, ставили крапельниці. Син перелякався лікарів і уколів. Тоді й перестав говорити, замкнувся в собі. Чоловік, бувало, приїде із заробітків із Москви додому, накупить йому іграшок, а дитину нічого не інтересує. Як купляли йому машинки, то розбирав їх за 2 години. Любив гратися тільки молотком і цвяхами.

Батьки пішли з дитиною на прийом до лікаря-невропатолога.

— А вона каже: "Ідіть геть, буде дитина говорити. Ще й не так пізно починають". Через рік знову пішли. Лікарка відправила на масаж і вигрівання. Потім виписала якісь дорогі ліки, які помагають розвивати мовлення. Почала сина ними кормити, а він ще більше дивний став: почав сам до себе сміятися, коли собака гавкав, він йому підвивав, усіх бив, нервував.

Подружжя водило сина до церкви під святу чашу.

— Він і отця боявся. Як священик зайде до хати на Водохреще кропити святою водою, хапав його за одяг і тягнув надвір. Клали йому на голову чашу, причащали, але, Господи прости, не допомагало. Ми їздили і в Почаїв, але там казали, що треба пару разів приїхати.

Улітку Людмила лежала в лікарні зі старшою донькою.

— Там у палаті познакомилася з жінкою. Вона розказала, що в селі Рокосово в церкві мироточить ікона Ісуса Христа. Від неї багато людей зцілилися. Думаю, треба їхати. Прошу: "Господи, дай знак, чи варто їздити з малим до ікони, чи заговорить". За тиждень до поїздки у вересні прийшла до мене баба і каже: "Людо, мені снилося, що малий так файно із нами говорив".

Поїхали до церкви, а там так багато людей, що нема, де ступити. На службу запізнилися, але як  пускали прикладатися до ікони, то ми встигли. Помолилися і повернулися додому. Коли зайшли до хати, Іван каже: "Мамо, дай хліба". Я ледь не впала.

За два місяці Людмила Бонь їздила до Рокосова шість разів.

— Щоразу брала його на руки і прикладала до ікони Ісуса Христа. Потім священик мазав нас миром. Після кожної поїздки син говорив усе краще і краще, вивчив усі букви і числа до 10.

Ікона Ісуса Христа замироточила в селі Рокосово Хустського району Закарпаття в першу неділю після Великодня в будинку родини Білецьких. Свідком дива стала донька господаря 18-річна Мирослава Білецька під час молитви. Після цього в дівчини з'явився дар ясновидіння. Ікона довгий час стояла в домі Білецьких, потім її забрали до сільської церкви. Щоп'ятниці біля образа правлять службу і роблять миропомазання.

Зараз ви читаєте новину «"Коли собака гавкав, він йому підвивав"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути