четвер, 15 вересня 2011 17:44

"У Маріуполі кожен другий - наркоман"

  Ґабріель, 23 роки. Справжнє ім'я приховує. Народилася й виросла в Івано-Франківську. За освітою - кухар. Три роки тому посварилася з батьками й подалася мандрувати. На життя заробляє виступами на вулицях міст. Шестиструнну акустичну гітару Yamaha подарував хрещений. Співом заробила на мотоцикл. Планує написати книжку про свої подорожі "Дух дороги, або Автостоп". За текст ще не бралася. Мріє відкрити рок-клуб, у якому могли б відпочивати байкери. Каже, ідеальне місце для цього - під Франківськом
Ґабріель, 23 роки. Справжнє ім'я приховує. Народилася й виросла в Івано-Франківську. За освітою - кухар. Три роки тому посварилася з батьками й подалася мандрувати. На життя заробляє виступами на вулицях міст. Шестиструнну акустичну гітару Yamaha подарував хрещений. Співом заробила на мотоцикл. Планує написати книжку про свої подорожі "Дух дороги, або Автостоп". За текст ще не бралася. Мріє відкрити рок-клуб, у якому могли б відпочивати байкери. Каже, ідеальне місце для цього - під Франківськом

Мандрівна співачка Ґабріель розповідає, з якими піснями асоціює різні міста і з ким познайомилася там

1.  Маріуполь - Брати Гадюкіни "Наркомани на городі"

Була там один раз і більше не хочу. Поїхала до хлопця, з яким через інтернет познайомилася. Виявився планокур. Там трава росте по місту кругом. Збирай і кури скільки хочеш. Наркоман - кожен другий. Я принципово не вживаю, от у нас спілкування й не вийшло. Косилися на мене, бо із Західної України. Втекла звідти.

2.  Надвірна  - БІ -2 "Мой рок-н-рол"

Місто моєї рок-н-рольної молодості. Приїхала туди на байкерський зліт три роки тому, з одним рокером познайомилася. Тусувалися трохи, а потім посварилися. Він мені на зло зрадив і залетів ненароком. Мусив гуляти весілля в шатрі під цимбали.

3.  Анапа - Машина Времени "Не стоит прогибаться под изменчивый мир"

Містечко для відпочинку на півдні Росії з гарним маяком на набережній. Щодня о сьомій ранку повз неї проприває зграя дельфінів. Познайомилася там із місцевим Єгором. Він має свій великий будинок, але все літо живе на пляжі в наметі - любить дельфінів, море, бриз. Під світ не прогинається. До таких, як він, приходиш змучений з дороги: вони нагодують, пива дадуть і найдуть місце для ночівлі.

4.  Краснодар  - Океан Ельзи "Там, де нас нема"

Там живуть мої дід із бабою з татового боку. Місто багатонаціональне. Росіяни, чеченці, таджики - усе дуже мирно. Коли кажеш, що ти з України - ніхто не обізве хохлом. "Океан Ельзи" обожнюють, напам'ять вчать. А ще там є "сітістоп". Ідеш по вулиці, а до тебе машина під'їжджає і водій питає, куди підвезти. Якщо по дорозі - підкине й грошей не візьме.

5.  Ворохта - Легіон "Мой сон"

Їхали з другом через Ворохту проїздом, а заторчали на три дні. Вирішили на конях покататися, нам порадили одну сім'ю. Хлопець живе з мамою, у них ще дідо й два коня. Ми їм на гітарі заграли, то задурно катали. Потім вареників зі шкварками наліпили, сивухи налили. Там трампліни класні, але ми в такому стані були, що вилізти туди не могли.

6.  Яремче - ДДТ "Это все"

Дуже гарне місто, але дуже засране сміттям. Приспів пісні ДДТ якраз про туристів, які приїжджають сюди. Купа пляшок, пакетів, бичків і фантиків - "это все, что останется после меня". А краєвиди, чисте повітря й доброта місцевих людей, які постійно усміхаються - "это все, что возьму я с собой".

7.  Львів - Scorpions, "Still Loving You"

Я там на іподромі працювала, і в центрі міста туристів на конях катала. Часом необ'їжджені попадалися, то злітала з них на бруківку. Але загалом робота прикольна - постійно нових людей зустрічаєш. Романтична балада згадується, бо познайомилася там із хлопцем з Луцька. Волиняки переважно злі й скупі, але він не такий - Львів на нього повпливав. Більш як два роки разом.

8.  Тернопіль - Брати Гадюкіни "Файне місто Тернопіль"

Тут файне озеро, по ньому ходить файний кораблик і парк ??"Єліся"?? є збоку, де можна гарно відпочити. Буваю в Тернополі часто, бо люди дуже спокійні й завжди обходиться без проблем. Єдине, що почало діставати - купа негрів і арабів. Наші баби кидаються на них, як м'ясо на гроші - от вони й привикли. Часом підходять, починають приставати. Я кажу: "Якщо приїхав учитися, то вчися, а після одинадцятої вечора сиди вдома".

9. Сочі - Queen, "Show Must Go On"

Пробула там тиждень, а друзів купа - байкери місцеві, бармени з ресторану, туристи - з Башкирії, з України. Мене хрещений влаштував у готелі працювати, я на гітарі грала.

10.  Івано-Франківськ - Guns N' Roses, "Knockin' on Heaven's Door"

У Франківську ледь не постукала в двері раю, коли мій друг напився до білочки й кинувся на мене із сокирою. Йому на мене дах зірвало, а я сказала "ноу" - от його й понесло. Прийшлось пофайтатись (від англійського fight, бійка. - "Країна"). Він отримав кілька травм - я зла, коли захищаюся.

Зараз ви читаєте новину «"У Маріуполі кожен другий - наркоман"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути