четвер, 24 березня 2016 14:06

"Владу розглядають як ресурс"

"Україна не розвивається так, як повинна. Потрібно змінювати політичне керівництво. На 2016 рік головне завдання, виклик для країни - змінити політичний клас. Тоді ми скажемо, що Україна консолідувалася, перебудувалася і скинула із себе авторитарний тип правління, який дістався їй від Радянського Союзу", - сказав посол США в Україні 53-річний Джеффрі Пайєтт 10 березня в Києві - під час інвестиційної конференції Dragon Capital

США не вперше закликають політичні еліти відповідальніше ставитись до національних інтересів України. Нинішні партії керуються короткостроковою перспективою перемоги на виборах. Не мають програми навіть на кілька років, бо значно вигідніше спекулювати на відмінностях між Заходом і Сходом.

  Олеся Яхно, 38 років, політолог
Олеся Яхно, 38 років, політолог

Не важливо, де зараз народні депутати - в опозиції чи при владі. Їхній підхід однаковий: ВЛАДУ РОЗГЛЯДАЮТЬ ЯК РЕСУРС. Наслідок цієї системи - перекручування громадських ініціатив і зведення їх нанівець. Так люстрація перетворилась на популізм. Вимога безвізового режиму - на прийняття половинчастих рішень.

Тому політичний клас потрібно змінювати - якісно. Бо після Майдану іншими стали тільки обличчя. Треба приймати новий закон про вибори і про фінансування партій громадянами. Реальна боротьба з корупцією ВІДСІЄ З ПОЛІТИКИ БІЗНЕСМЕНІВ. Після ефективної судової реформи варто буде зняти недоторканність із народних депутатів. Правильно проведена децентралізація допоможе народитися регіональним елітам.

Зміниться мотивація політиків. ДО ВЛАДИ ПРИЙДУТЬ ТЕПЕРІШНІ ГРОМАДСЬКІ АКТИВІСТИ - з різних сфер. Ті, які зараз викривають корупційні схеми, працюють із міжнародними організаціями над зміною українського законодавства. Вони стануть ядром нових політичних еліт.

Зараз ви читаєте новину «"Владу розглядають як ресурс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути