середа, 03 червня 2015 17:48

З'явилася перша офіційна інформація про втрати української армії під Мар'їнкою

З'явилася перша офіційна інформація про втрати української армії під Мар'їнкою
Фото: tsn.ua

У Дніпропетровськ у середу вдень з Мар'їнки спеціальними автобусами і літаками вже доставили 12 постраждалих і поранених військовослужбовців ЗСУ.

Про це повідомила на прес-конференції радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Губа.

"Сьогодні до Дніпропетровська спецавтобус з 66-го військово-польового госпіталю доставлені 11 осіб, з них 5 осіб поранених. Також надійшов борт, доставлено 7 осіб: двоє у важкому стані, знаходяться на штучній вентиляції легень. Бійці доставлені в лікарню Мечникова, ще один доставлений в 16-у лікарню і інші хлопці доставлені в госпіталь", - розповіла вона.

За її словами станом на 16:00 в результаті обстрілів Мар'їнки загинув один військовослужбовець, ще 18 людей отримали поранення.

"Сьогодні Мар'янка піддалася сильному обстрілу. Станом на 16:00 поранено 18 чоловік з 28-ї бригади, один загиблий. Також 5 осіб з місцевого населення отримали поранення, один загинув. Поранені бійці і місцеві жителі доставляються в Кураховську лікарню, медикаментами та необхідними медпрепаратами забезпечені. Всі схеми евакуації і надання медичної допомоги чітко відпрацьовані. В Курахово перебувають військові медики, на посилення вийшла медична рота", - сказала Губа.

Нагадаємо, в районі Мар'їнки між силами АТО і бойовиками тривають перестрілки. За версією штабу вони підтягли в Мар'їнку близько тисячі бійців і більше двадцяти танків.

В АТЦ запевняють, що ситуація контролюється українськими військовими. У Генштабі повідомили, що ЗСУ змушені були повернути з тилу відведену згідно з Мінськими угодами артилерію і застосувати її. Приводом для цього став широкомасштабний наступ бойовиків поблизу Мар'їнки.

Зараз ви читаєте новину «З'явилася перша офіційна інформація про втрати української армії під Мар'їнкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути