пʼятниця, 07 серпня 2015 08:59

Звільнені бійці розповіли про цікавість ворога до "американських солдатів"

Звільнені бійці розповіли про цікавість ворога до "американських солдатів"
Фото: 5.ua

Вночі з полону терористів визволили трьох українських військовослужбовців, яких бойовики захопили взимку поблизу Донецького летовища. Це військовослужбовці 80-ї та 81-ї бригади ЗСУ, а також боєць 25-го батальйону "Київська Русь".

Як повідомляє "5 канал", полонених утримували в підвалі колишньої будівлі СБУ в Донецьку.

Звільнені бійці розповіли, що бойовики намагалися вибити з них інформацію про американських солдат, які начебто воюють на Донбасі.

"Там лише питання і допити. Навіщо прийшли на мою землю? І в основному про американців: коли інструктували американці, з чого стріляють американці? І скільки американців? Це основні питання", - говорять визволені українські бійці Юрій Цереленко та Станіслав Паплінський.

"Ставилися спочатку як до всіх, потім вже якось на те ніхто уваги не звертав… мабуть, у звичку увійшло, чи...по різному ставилися", - зазначив звільнений військовий Олександр Мошонкін.

Як повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт, у полоні у бойовиків перебувають 183 українці. За його словами, глава держави Петро Порошенко поставив завдання - якнайшвидше звільнити заручників. За даними Тандіта, на сьогодні звільнено більше 2800 людей.

Зараз ви читаєте новину «Звільнені бійці розповіли про цікавість ворога до "американських солдатів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути