неділя, 30 жовтня 2016 15:40

Зруйновані будинки, метро зупинилося, є поранені - новий землетрус
7

Новий землетрус зафіксував сьогодні о 7:41 Центр геофізики та вулканології Італії. Перший поштовх мав магнітуду 6,7. Епіцентр був на глибині 10 км у районі міст Норчія, Пречі, Віссо і Кастель Сант Ангело сул Нера.

О 8:00 зафіксований ще один землетрус магнітудою 4,1 і шість афтершоків – магнітуда чотирьох із них перевищувала 4, двох – 3,9 і 3,5, пише італійське видання La Stampa.

Найбільших руйнувань зазнало містечко Норчія. Там пошкоджено кілька історичних споруд, зокрема історична базиліка Святого Бенедикта ХIV сторіччя і собор Святої Марії.

 
 

Від нового землетрусу постраждало й місто Аматріче, зруйноване під час землетрусу в серпні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі міста прокинулися від сильного поштовху

"Загиблих немає. Є відомості про декілька десятків поранених. Стан однієї людини серйозний. Але потрібен час для перевірки", – передає слова глави Департаменту цивільного захисту Фабріціо Курчо ТАРС.

 

У селищі Уссіта не залишилося жодної цілої будівлі. Дані про руйнування надходять насамперед з областей Марку та Умбрія. У місті Норча зруйновані дві старовинні церкви, серйозні руйнування в місті Акуасанта Терме.

 

У місті Толентино обрушилася церква, всередині якої могли бути люди. У Норче обвалилися кафедральний собор і базиліка - пише Ansa.

Інформації про загиблих немає

Підземні поштовхи також відчували в Римі. На кількох гілках метро рух поїздів зупинили. Пожежники отримали десятки дзвінків від наляканих людей. Руйнувань зазнав собор Святого Павла - на стінах храму з'явилися тріщини, повідомляє італійська агенція ANSA. Собор закрили для відвідувачів.

Землетрус відчувався і на значній території Австрії – зокрема, у містах Каритія, Стирія і Зальцбург.

 

Уночі на 27 жовтня десятки людей зазнали поранень унаслідок двох потужних землетрусів, що сколихнули центральну частину Італії. Перший землетрус магнітудою 5,5 стався поблизу міста Віссо у провінції Мачерата. Через 2 год. у тій же місцевості сталися поштовхи магнітудою 6,1.

 

У серпні цього року землетрус, що стався на південь від Віссо, забрав життя приблизно 300 людей.

Зараз ви читаєте новину «Зруйновані будинки, метро зупинилося, є поранені - новий землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути