вівторок, 21 квітня 2015 15:58

ЗМІ повідомляють про поранення лідера терористів "Ісламської держави"

ЗМІ повідомляють про поранення лідера терористів "Ісламської держави"
Фото: lenta.ru

Ватажок терористів "Ісламської держави" Абу Бакр аль-Багдаді отримав серйозне поранення в березні під час повітряного бомбардування Іраку.

Про це повідомляє "Еспресо.TV" з посиланням на The Guardian.

Як повідомляється, лідер терористів "Ісламської держави" ("ІД") Абу Бакр аль-Багдаді отримав травму, що могла коштувати йому життя, 18 березня неподалік від кордону з Сирією, але згодом почав одужувати. Однак він і досі не в змозі здійснювати управління організацією.

Поранення Багдаді було настільки важким, що інші ватажки "ІД" проводили робочі зустрічі для того, щоб обрати нового лідера.

Ватажок терористів постраждав під час повітряної атаки на три автомобілі, що супроводжували його під час поїздки між селищами Умм аль-Роуса і аль-Караан в районі Ніневії.

Нагадаємо, що "ІДІЛ", або "ІД" - це міжнародна ісламістська сунітська терористична організація, що діє переважно на території Сирії та Іраку. З 2013 року діє як невизнана держава зі штаб-квартирою в сирійському місті Ракка. На контрольованій "ІДІЛ" території, за оцінкою на вересень 2014 року, проживало принаймні 8 мільйонів людей.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ повідомляють про поранення лідера терористів "Ісламської держави"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути