четвер, 08 листопада 2012 09:54

Землетрус у Гватемалі вбив 39 людей

Землетрус у Гватемалі вбив 39 людей
Землетрус магнітудою 7,4 стався на території Гватемали. Фото: day.ru

У результаті землетрусу в Гватемалі, за уточненими даними, загинули 39 людей, повідомляє Associated Press у середу, 7 листопада, з посиланням на заяву президента країни Отто Переса Моліни (Otto Perez Molina). Раніше повідомлялося про 15 загиблих.

Близько ста осіб після землетрусу вважаються зниклими безвісти, заявив президент Гватемали. Поранення отримали декілька сотень чоловік, додав він, не ставши називати точну кількість постраждалих. Представники однієї з лікарень Сан-Маркоса заявили, що до них надійшли 150 постраждалих від землетрусу.

Землетрус магнітудою 7,4 стався на території Гватемали близько 10:35 за місцевим часом (18:55 за московським). Найбільш сильно постраждало місто Сан-Маркос, розташований недалеко від кордону з Мексикою. У Сан-Маркосі було зруйновано декілька десятків будинків, під утвореними завалами опинилися люди. За першим землетрусом пішла серія менш потужних повторних поштовхів.

Землетрус також відчувався в Мексиці і Сальвадорі, що межують з Гватемалою. У Мехіко підземні поштовхи спровокували паніку серед місцевих жителів, однак потерпілих і руйнувань, за наявними даними, вдалося уникнути.

Зараз ви читаєте новину «Землетрус у Гватемалі вбив 39 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути