четвер, 21 серпня 2014 18:26

Завтра перші російські вантажівки з гумдопомогою вирушать до Луганська

Завтра перші російські вантажівки з гумдопомогою вирушать до Луганська

Українські прикордонники почали перевіряти перші вантажівки з гуманітарною допомогою від Росії для сходу України. Як повідомляє Міжнародний Комітет Червоного Хреста, їх в'їзд на територію України планується в п'ятницю.

"Українські прикордонники почали перевірки перших російських вантажівок, ми спостерігаємо. Вантажівки повинні відправитися завтра", - йдеться в Твіттері МКЧХ, оприлюдненому в четвер.

Раніше спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в четвер повідомив, що українські прикордонні і митні служби о 14:15 почали прикордонно-митне оформлення російського гуманітарного вантажу в пункті пропуску "Донецьк" Російської Федерації.

Лисенко також сказав, що представники МКЧХ будуть самі будуть визначати, якими партіями будуть заходити на територію України російські вантажівки. За його словами, попередній маршрут проходження вантажівок - м.Донецьк (РФ) - Луганськ, в якому "вже визначено місце, майданчик, де цей вантаж буде накопичуватися, а потім силами Червоного Хреста поширюватися по регіону".

Зараз ви читаєте новину «Завтра перші російські вантажівки з гумдопомогою вирушать до Луганська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути