вівторок, 23 серпня 2016 14:25

Загиблі поліцейські виїжджали на виклик без бронежилетів

Стали відомі імена загиблих поліцейських у селі Бабинці Борщівського району Тернопільщини. Це оперуповноважений, 30-річний оперуповноважений, майор поліції Олександр Рудик та інспектор, капітан поліції 31-річний Андрій Чернятинський. Вони приїхали на виклик і одразу попали під обстріл місцевого чоловіка.

Автор: ГУНП Тернопільської області
  Андрій Чернятинський
Андрій Чернятинський
Автор: ГУНП Тернопільської області
  Олександр Рудик
Олександр Рудик

Правоохоронці виїхали на виклик без екіпірування. Вище керівництво Міністерства внутрішніх справ України розцінює це як халатність з боку керівників Борщівського райвідділку поліції та ГУНП у Тернопільській області. З цього приводу високопосадовці, зокрема і глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе, вже прямують розбиратися у Тернопіль, повідомляє poglyad.te.ua.

"Тепер питання, хто спрямував молодих хлопців без екіпіровки. Хто буде відповідати за ці смерті? В кожному райвідділі є бронижелети, шоломи, автомати. Це якраз і показує рівень начальства. Халатність і службова недбалість призвела до невиправних наслідків. Вище керівництво МВС України їде до Тернополя" — каже голова "Автомайдану" в Тернополі Ігор Василів.

Відомо, що 46-річний чоловік тиждень тому повернувся з Польщі. Жінка – лише вчора. Припускають, що він приревнував її. Трагедія почалася звечора, 22 серпня. Їхній сусід зателефонував до поліції і повідомив, що чоловік застрелив свою дружину. На місце виїхали поліцейські.

"Він застрелив жінку у хліві. Сидів збоку, курив, - розповідають свідки сайту 20 хвилин. – Приїхали поліцейські – намагались вести з ним переговори. Він казав, що й себе застрелить – і все буде нормально. Якоїсь миті чоловік зірвався і почав стріляти. Одному поліцейському прострелив ногу. Чоловіка госпіталізували. Другого - на смерть. Коли почався штурм – загинув ще один поліцейський.

Читайте також: Поліцейський розбився у службовому авто

Поліцейські були змушені застосувати табельну зброю Чоловіка вбили під час штурму сьогодні о 9.20 від кулі снайперської гвинтівки спецпризначенця "Сокіл".

23 серпня у поліції Тернопільської області оголосили Днем скорботи та приспущено державний прапор на будівлі поліції. На місце виїхали керівники головного управління Нацполіції.

Зараз ви читаєте новину «Загиблі поліцейські виїжджали на виклик без бронежилетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути