пʼятниця, 23 серпня 2013 11:47

За вбивство 6 осіб "білгородський стрілок" сидітиме до кінця життя

За вбивство 6 осіб "білгородський стрілок" сидітиме до кінця життя
Фото: www.1tv.ru

Білгородський обласний суд засудив місцевого жителя Сергія Помазуна, звинуваченого в масовому вбивстві людей, до довічного позбавлення волі в колонії особливого режиму.

С.Помазун визнаний винним у вбивствах (ст.105 КК РФ), незаконному зберіганні зброї (ст.222 КК РФ), розкраданні зброї з застосуванням насильства (ст.226 КК РФ) і в посяганні на життя співробітника правоохоронного органу (ст.317 КК РФ).

Підсудний також повинен виплатити по 1 млн рублів потерпілим Мамолихіним - двом дітям і вдові.

Раніше прокурор просив суд призначити "бєлгородському стрілку" довічне ув'язнення в колонії особливого режиму.

"Держобвинувачення вироком задоволено", - заявив журналістам прокурор Дмитро Лазарєв.

За його словами, суд призначив покарання, яке і просило держобвинувачення.

У свою чергу офіційний представник СК РФ Володимир Маркін вважає, що С.Помазун вчинив злочин, оскільки був озлоблений на світ і намагався виділитися серед оточуючих.

Він зазначив, що даний випадок повинен стати приводом для посилення забезпечення безпеки магазинів з продажу зброї, місць зберігання зброї його власниками, а також посилення громадського контролю за тими, хто видає необхідні довідки та дозволи на мисливську зброю.

"І, звичайно ж, особливу увагу треба приділяти особам, звільненим після відбування покарання, аж до обов'язкового проведення з ними психологічних тестів на можливі прояви агресії", - підкреслив В. Маркін.

За його словами, незважаючи на те, що вбивство сталося на очах численних свідків, в центрі міста під камерами відеоспостереження, слідчим довелося провести повний обсяг слідчих дій: допитати десятки свідків, призначити більш п'ятдесяти експертиз, в тому числі генетичних, трасологічних, криміналістичних, балістичних, біологічних, а також провести інші слідчі дії.

За версією слідства, С.Помазун 22 квітня розстріляв у магазині "Полювання" трьох осіб з самозарядного карабіна "Вепр-308", який належав його батькові. У збройовому магазині С.Помазун викрав два самозарядних карабіна "Тигр" і більше 250 патронів різного калібру.

Вийшовши з магазину, С.Помазун вистрілив у людей, що проходили мимо. Двоє з них - чоловік і неповнолітня дівчинка померли на місці, ще одна дівчина - у цей же день у лікарні.

Потім стрілок зник з викраденим зброєю і боєприпасами, а наступного дня був затриманий біля залізничної станції "Бєлгород". При затриманні він кілька разів ударив ножем співробітника поліції, який був госпіталізований.

Комплексна психолого-психіатрична експертиза визнала С.Помазуна осудним.

Процес над ним розпочався в Білгородському обласному суді 22 липня.

Захист "білгородського стрілка" буде оскаржувати вирок. "У частині доведеності вчиненого Помазуном мене влаштовує вирок, ми будемо оскаржувати вирок в частині психічного стану Помазуна", - сказав його адвокат Віктор Єремєєв журналістам.

Сам "білгородський стрілок" просив за вбивство 6 чоловік 25 років, а не довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «За вбивство 6 осіб "білгородський стрілок" сидітиме до кінця життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути