середа, 27 лютого 2013 16:18

За таке можуть посадити років на 10: на Черкащині важливу документацію здали на макулатуру

За таке можуть посадити років на 10: на Черкащині важливу документацію здали на макулатуру
Фото: moretvor.blogspot.com

Працівниками слідчого управління прокуратури Черкащини розпочато досудове розслідування щодо осіб Апеляційного суду області, працівники якого здали на макулатуру документи з ліквідованого військового місцевого суду Черкаського гарнізону. Прокурорську перевірку було проведено за зверненням голови Апеляційного суду Володимира Бабенка, повідомила прес-секретар обласної прокуратури Вікторія Скорікова.

Військовий місцевий суд Черкаського гарнізону перестав існувати 2010 року, коли вийшов Указ Президента про ліквідацію військових судів. Справи й документація була передана до архіву.

"Прокуратурою в Апеляційному суді проведена перевірка. І виявили, що документацію було знищено в березні 2012 року. За актом перевірки встановлено, що на макулатуру здали понад 1,6 судових справ та понад 2,2 тисячі томів управлінської документації", - зазначила Скорікова.

Кримінальне провадження порушено щодо перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. За що законом передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років.

Зараз ви читаєте новину «За таке можуть посадити років на 10: на Черкащині важливу документацію здали на макулатуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути