четвер, 19 листопада 2015 11:27

За держзраду посадили першого військового з Криму

За держзраду посадили першого військового з Криму
Фото: tsn.ua

Оболонський райсуд Києва на 7 років відправив до в'язниці старшого матроса ВМС ЗСУ, який після окупації Криму пішов служити в ЗС РФ.

Як повідомляє прес-служба Військової прокуратури Південного регіону, військового визнали винним у державній зраді та дезертирстві.

Механік-водій танка, який із березня 2013 року служив у ЗСУ за контрактом, після приходу на півострів "зелених чоловічків" отримав паспорт громадянина Російської Федерації та уклав контракт із командуванням ВМС ЗС РФ на проходження військової служби в ЗС держави-окупанта.

У січні 2015 року зрадника затримали при спробі в'їзду з тимчасово окупованого Криму на контрольному пункті пропуску "Чонгар".

"Оцінивши та дослідивши у судовому засіданні докази в їхній сукупності, суд дійшов висновку, що винуватість старшого матроса С. у вчиненні інкримінованих йому злочинів повністю підтверджена. Вступаючи на службу до військових формувань країни-агресора, останній діяв умисно. Він розумів, що порушує присягу, а його перехід на бік окупантів завдасть шкоди державній безпеці України", - зазначають у прокуратурі.

Зараз ви читаєте новину «За держзраду посадили першого військового з Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути