четвер, 15 серпня 2013 14:55

"З товару лишився попіл"- ринок гасили 83 пожежника
13

Ролети-магазинчики вигоріли повністю
Фото: Фото: Ольга Камєнєва
У дирекції ринку обіцяють виплатити компенсації за товар
У середині видно згорілі прилавки, перекриття і дах відсутній.

Вчора близько 22:20 загорівся торговий павільйон на території ринок "Оболонь" за адресою вулиці Героїв Дніпра, 41, що в Оболонському районі столиці. Спалахнуло на даху будівлі, вогонь швидко поширився по торгові площі, за кілька хвилин уже палало 600 квадратних метрів.

Першими гасити вогонь кинулись охоронці, викликали пожежників, але на територію спершу їх не впустили.

"З балкону все чітко бачила. Перше був якийсь спалах, почало горіти. Охоронці з собаками навколо бігали, все в диму. Приїхала пожежна, а її на територію не впускають. Так вони так матюкались, що до мене долітало. Врешті хлопців впустили, ті й почали заливати вогонь, але в них вода кінчилась за 5 хвилин. Пожежники бігали, шукали гідранти, потім десь в двори шланг потягли, і вже звідти качали воду", - каже очевидиця Віталіна Бажан, з будинку навпроти.

О 12:00 територію навколо згорілого павільйону обгородили стрічкою. Тут торгували овочами та фруктами. У середині видно згорілі прилавки, перекриття і дах відсутній. Ролети-магазинчики навколо вигоріли повністю, де-не-де видно залишки гладильних дощок, остови побутової техніки, купи одягу — в основному трусів, бюстгальтерів та шкарпеток. На одному з згорілих магазинів уже висить саморобне оголошення "вивіз сміття" та номер телефону.

"У мене там товару було на 25 тисяч, якраз закупила шкільну канцелярію, люди дітей збирають. З нього залишився тільки попіл. В понеділок привезли, а сьогодні все згоріло, навіть не розпаковане. І всі документи, накладні, навіть мій паспорт там був — нічого не лишилось, - плаче 45-річна Наталія. Орендує ролет біля входу до павільйону.

У середні павільйону працюють експерти з дослідницької лабораторії ДСНС. Можливу причину не називають. Продавці ж озвучують власні версії.

"Я вночі бачила тут феєрверки пускали. Крім того гроза була, може, блискавка влучила, - каже 32-річна торговка Валентина Згурська, - Чула як пожежники казали, що може замикання електромережі. А може хтось і підпалив".

У дирекції ринку обіцяють виплатити компенсації за товар, а будівлю після експертизи відновити.

"Будуть збори на днях там і вирішуватимемо. Точно скажу, що ми надамо місце всім власникам для продовження роботи. Які компенсації, вирішиться пізніше. Зараз будемо чекати на експертизу, яка має визначити, від чого була пожежа, і чи підлягає відновленню павільйон.

Загиблих та травмованих немає, кажуть в столичному управлінні держслужби надзвичайних ситуацій. Пожежу було локалізовано о 23:20 , а о 00:22 – ліквідовано 17 одиницями основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 83 особами особового складу.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «"З товару лишився попіл"- ринок гасили 83 пожежника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути