неділя, 15 грудня 2013 12:02

З сектору Гази через руйнівну повінь евакуювали понад 40 тис. осіб

Рятувальні служби сектору Гази евакуювали понад 40 тисяч людей з районів, підтоплених після декількох днів дощів. Про це повідомив представник управління цивільної оборони Мухаммед аль-Мейдана.

Півторамільйонний палестинський анклав опинився на шляху потужної бурі, яка в середині нинішнього тижня принесла сніг і зливи в Ізраїль, Єгипет, Сирію і Ліван.

"Понад 40 тисяч людей - приблизно сім тисяч сімей - були змушені залишити свої будинки через підтоплення", - сказав співрозмовник агентства.

Через негоду, за його словами, були травмовані понад сто осіб, в південній частині сектору Гази загинула дитина. Матеріальні збитки попередньо оцінюються в 60 мільйонів доларів.

Незважаючи на поліпшення погоди, рятувальники продовжують евакуювати населення і відкачувати воду з переповнених водосховищ, земляні стіни яких загрожують не витримати тиску.

У неділю в Газі чекають велику партію гуманітарної допомоги, яку погодилася пропустити через кордон ізраїльська влада.

"До складу партії входять 1,2 мільйона літрів газу, 800 тисяч літрів дизельного палива для транспорту і ще 400 тисяч літрів мазуту для електростанції сектору Гази", - повідомила прес-служба Армії оборони Ізраїлю.

 

Зараз ви читаєте новину «З сектору Гази через руйнівну повінь евакуювали понад 40 тис. осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути