Ексклюзиви
середа, 05 лютого 2014 10:45

З харківського заводу відразу звільнилися близько 400 працівників

З харківського заводу відразу звільнилися близько 400 працівників
Фото: sq.com.ua

З харківського приладобудівного заводу імені Шевченка за власним бажанням і з повним погашенням боргу із заробітної плати звільнилися понад 400 працівників. Про це повідомив заступник голови профспілки підприємства Анатолій Експериандов.

"На сьогодні всі ті, хто захотів повністю отримати зарплату і піти з заводу, скористалися цією можливістю. Люди написали заяви за згодою сторін, а адміністрація заводу повністю виконала свої обов'язки - виплатила борги і відпустила", - сказав він.

За словами Експериандов, з заводу звільнилися близько 400 працівників в період з грудня минулого року по кінець січня 2014 року. Приблизно 370 осіб на підприємстві ще залишилися.

Ініціатива щодо звільнення з погашенням боргів із заробітної плати надійшла від керівництва концерну "Укроборонпром", в яке входить харківське підприємство. Концерн виділив близько 8 млн грн.

"Я не знаю, чи залишилися гроші на рахунках і чи можуть працівники писати заяви. Може бути, що грошей на рахунках немає, і без виплат люди не підуть з заводу", - додав Експериандов.

Завод ім.Шевченка з літа 2009 року проходить процедуру банкрутства. У травні 2013 року завод перейшов на дводенний робочий тиждень у зв'язку з фінансовими труднощами.

Зараз ви читаєте новину «З харківського заводу відразу звільнилися близько 400 працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути