середа, 13 травня 2015 12:56

Ворог активізувався, розширює поле обстрілів. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 13 травня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 12 травня
Ситуація на Донбасі. 11 травня

Російсько-терористичні війська на всіх напрямках застосовують важке озброєння і ведуть активну повітряну розвідку.

Про це на щоденному брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"Протягом минулої доби противник активізувався, підтягнувши до лінії розмежування важке озброєння - 122-міліметрові та 152-міліметрові гармати, танки та іншу бронетехніку. Підвищення кількості збройних провокацій на раніше спокійних ділянках, інші провокативні заяви та дії бойовиків не залишають сумнівів у прагненні ворога зірвати перемир'я і звинуватити у всьому українську сторону.

На Маріупольському напрямку бойовики здійснили серію збройних провокацій у селищі Широкине, у тому числі із застосуванням 120-міліметрових мінометів. Втрат на цьому напрямку немає. Спроби ворога просунутися вперед були безуспішними.

На Донецькому напрямку бойовики ведуть активні бойові дії в районі аеропорту на широкій лінії фронту від Красногорівки до Авдіївки. Саме тут противник найбільш активно застосовує заборонене озброєння, зокрема 152-міліметрові гармати. Точки найбільш запеклого протистояння - це селища Піски та Мар'їнка. Також бойовики вели вогонь по інших позиціях у районі Горлівки і Світлодарська.

На Луганському напрямку відбулася серія перестрілок у районі Щастя та Станиці Луганської. Противник веде вогонь переважно зі стрілецької зброї по наших позиціях із підконтрольних населених пунктів уздовж лінії зіткнення, зокрема, із селища Весела Гора та інших", - розповів Лисенко.

Він також повідомив, що учора в зоні АТО було зафіксовано 23 прольоти ворожих БПЛА, у тому числі у небі над Азовським морем.

Зараз ви читаєте новину «Ворог активізувався, розширює поле обстрілів. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути