вівторок, 19 лютого 2013 15:39

Війна обійшлася Сирії у 14 мільярдів доларів
5

Фото: Фото: Reuters

Сирійська влада оцінила збиток від громадянської війни в один трильйон сирійських фунтів, що становить близько 14 мільярдів доларів США. Про це повідомляє сирійське державне інформагентство SANA з посиланням на заяву міністра місцевого самоврядування Омара Галявінджі. За його словами, такі дані про масштаби збитку навела урядова комісія з відновлення зруйнованих районів, яка вивчила події в країні, що відбулися до 10 січня 2013 року.

Спад економіки сирійська влада списали на "іноземну змову". Крім того, на думку уряду, до великої кількості жертв серед мирних громадян призвели економічні санкції Заходу, в той час як бойовики, що перекрили низку магістралей, відповідальні за дефіцит товарів першої необхідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Асад почав відстрілюватися балістичними ракетами радянського зразка

Тим часом у понеділок, 18 лютого, міністри закордонних справ ЄС домовилися про продовження санкцій відносно Сирії ще на три місяці. У заяві ЄС міститься також заклик до влади країни припинити воєнні дії, через які страждають мирні громадяни, руйнується інфраструктура і опиняється під загрозою культурне багатство країни. Євросоюз закликав сторони до діалогу, який в кінцевому рахунку має призвести до відсторонення від влади президента Башара Асада.

Протистояння прихильників і противників режиму Асада почалося в березні 2011 року з акцій протесту, які поступово переросли у збройні сутички. Влітку 2012 року міжнародне співтовариство офіційно визнало, що відбувається в країні громадянська війна.

За даними на січень 2013 року, ООН оцінює кількість сирійців, вимушених покинути свої будинки в результаті військового конфлікту, у 2,5 мільйона осіб. При цьому понад 800 тисяч сирійських біженців втекли у сусідні країни, пише The Huffington Post. Жертвами війни, згідно з останніми даними, стали близько 70 тисяч чоловік. В ООН відзначають, що військові злочини скоювалися як урядовими військами, так і повстанцями.

Зараз ви читаєте новину «Війна обійшлася Сирії у 14 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути