субота, 28 січня 2012 15:25

Водія, який в'їхав у групу людей в Луганську, не посадять

Водія, який в'їхав у групу людей в Луганську, не посадять

Водій, який в'їхав у групу людей в Луганську 13 січня, не буде притягнутий до кримінальної відповідальності за зберігання та вживання психотропної речовини, оскільки вона не віднесена до категорії заборонених і знаходиться в легальному обороті.

Як повідомили в прес-службі Головного управління МВС в Луганській області, встановлено, що водій знаходився під дією речовини гамма-бутіралактон (бутират). Згідно з повідомленням, люди які вживали бутират, можуть класифікуватися тільки як пацієнти наркологічних диспансерів.

"У правоохоронців же поки що нічого їм пред'явити з точки зору чинного законодавства. На сьогоднішній день не можна притягнути до кримінальної відповідальності ту чи іншу особу, яка зберігає і продає бутират, оскільки його обіг законом не обмежений і не заборонено", - зазначає прес-служба.

ВІДЕО: Молодик під дією психотропів влетів у натовп біля ялинки у Луганську

Правоохоронці так само підкреслюють, що внесені зміни до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

"Постановою Кабінету міністрів України від 05.01.2011 року № 4 перелік доповнено речовиною гамма-бутіралактон, який отримав статус психотропної речовини. Однак дія цієї постанови поки призупинено - до 1 березня 2012 року", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 13 січня близько 20.15 на Театральній площі Луганська, де встановлена міська новорічна ялинка, автомобіль "Nissan Tiida" врізався в групу людей. В результаті ДТП 11 людей 1993-1997 р.н. були госпіталізовані. Загинула 17-річна студентка 2-го курсу коледжу технології та дизайну.

Зараз ви читаєте новину «Водія, який в'їхав у групу людей в Луганську, не посадять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути