середа, 17 липня 2013 14:55

Власники мобільних автокав'ярень заявляють про утиски з боку правоохоронців

Власники мобільних автокав'ярень заявляють про утиски з боку правоохоронців
Фото: www.autosite.com.ua

Київська асоціація мобільних кав'ярень заявляє про тиск із боку правоохоронних органів на власників машин з продажу кави.

Керівник Асоціації Віталій Бяльський стверджує, що з початку літа співробітники державтоінспекції незаконно забирають кавомашини на штрафмайданчик. А співробітники міліції складають протоколи про адміністративне правопорушення.

"Є неофіційна інформація, що за кожну відігнану машину, працівникові дають вихідний. Тому співробітники ДАЇ приїжджають вночі, вантажать на евакуатори, і відвозять недалеко від місця торгівлі, до сусідніх будинків. При цьому нічого ніхто не коментував. Дехто був взагалі одягнені в цивільне. Автомобіль кидають як безхозний. Або відвозять на штрафмайданчик. За добу простою власник машини має заплатити 150 грн, за послуги евакуатора 800 грн", - зазначив Бяльський.

Члени Асоціації зауважили, що кавомашини конфісковували двічі біля станції метро "Золоті ворота", стільки ж біля "Арсенальної" та кілька разів на Хрещатику. Зі слів Бяльського, біля Золотих воріт на місці торгівлі мобільної кав'ярні зараз розчищають місце для кіоску. Члени Асоціації скаржились у прокуратуру. Там — не реагують.

"Ринок дрібної торгівлі завжди "тримала" міліція, прикриваючи їх. Члени Асоціації відмовились користуватися кришуванням, і перестали їм платити. Капітан міліції Бондаренко Ярослав Всеволодович ще до створення Асоціації натякав Віталія Бяльському на хабар, але той відмовився, бо мав усі необхідні для торгівлі документи", - зауважив журналіст інформагенства "Антирейдер".

З його слів, правоохоронці пояснюють свої дії тим, що у власників мобільних кав'ярень немає дозвільних документів на торгівлю. В Асоціації заперечують це, стверджуючи що неодноразово звертались до Мінфіну з проханням видати відповідні дозволи, але там відписували, що не бачать в цьому необхідності. Тому основними документами, які, на переконання Асоціації дають право на торгівлю, це: висновок санітарно-епідеміологічної експертизи, санпаспорт для перевезення продуктів харчування, сертифікати на всю продукції, в тому числі на воду.

В столиці працює близько 600 "кав'ярень на колесах", з них лише 60 входять до Асоціації  мобільних кав'ярень.

Зараз ви читаєте новину «Власники мобільних автокав'ярень заявляють про утиски з боку правоохоронців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути