вівторок, 25 жовтня 2011 16:54

Спецтема: Війна у Лівії

Влада Лівії не зможе перешкодити синові Каддафі втекти з країни

Влада Лівії не зможе перешкодити синові Каддафі втекти з країни

Син скинутого і убитого лідера Лівії Муаммара Каддафі Сейф аль-Іслам знаходиться в районі, де країна межує з Алжиром і Нігером, готуючись втекти в одну з цих держав.

Як повідомив представник Перехідної національної ради (ПНР) Лівії, "він у" трикутнику "між (Лівією) Нігером і Алжиром ... В районі Мурзука (місто в пустелі на південному заході Лівії) йому дали фальшивий лівійський паспорт".

Джерело зазначило, що організатором втечі аль-Ісламу з країни є колишній глава лівійської розвідки Абдулла ас-Сенуссі, раніше, імовірно, втік до Нігеру.

"На півдні вони перехопили сигнал "Турайа" (регіонального оператора супутникових телефонів). Ас-Сенуссі знаходиться на кордоні, щоб організувати його (аль-Ісламу) перехід", - додало джерело.

За його словами, перешкодити втечі сина поваленого лідера Лівійської Джамахірії за кордон новій владі Лівії буде важко, оскільки той знаходиться у пустельному районі, який дуже складно контролювати і в якому є багато шляхів для відходу.

На початку вересня до Нігеру прибула низка прихильників Каддафі, в тому числі кілька людей, які займали високі державні посади в Лівії. Влада країни з гуманітарних міркувань надали притулок в тому числі і синові Каддафі Сааді, якого відмовляються видавати новій владі Лівії, посилаючись на те, що Сааді повинен "мати право на неупереджений судовий захист" і "справедливе поводження".

В Алжирі в кінці серпня знайшли притулок дружина Каддафі Сафія, його дочка Аїша, а також сини Ганнібал і Мухаммед із сім'ями.

Нагадаємо, сам Муаммар Каддафі, який правив Лівією 42 роки, загинув 20 жовтня в околицях своєї "малої батьківщини" - міста Сирт - від рук повстанців, які захопили його в полон. Це сталося після обстрілу з повітря автоколони, в якій Каддафі та його оточення намагалися вирватися з оточення. Разом з Каддафі був убитий його син Мутассім, а також колишній глава Міноборони Лівії.

Зараз ви читаєте новину «Влада Лівії не зможе перешкодити синові Каддафі втекти з країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути