четвер, 26 грудня 2013 16:05

Вінницькі журналісти вимагали відставки Захарченка
12

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

26 грудня о 12.00 під стінами Вінницького обласного управління міліції зібрались місцеві журналісти на пікет. Вони вимагали об'єктивно розслідувати справу побиття журналіста і громадського діяча Тетяни Чорновіл.

За словами керівника Вінницького прес-клубу Наталії Болховської, звернення до міністра МВС Віталія Захарченка підписали більше 100 вінницьких журналістів.

"Те, що відбулося із нашою колегою в ніч на 25 грудня 2013 року, ми розцінюємо, як замах на життя журналіста та перешкоджання його професійній діяльності. Це прояв стратегії і тактики залякування журналістів. Адже Тетяна Чорновіл в останні тижні перебувала на Майдані і виконувала свої професійні обов'язки, готуючи журналістські матеріали для оприлюднення. Ми вимагаємо щонайшвидшого розслідування кримінальної справи та притягнення до відповідальності винних у злочині", - сказала вона.

Також журналісти вимагали, щоб статтю "Хуліганство", за якою порушили кримінальну справу, перейменували на "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів". І якщо справжні злочинці та замовники злочину не будуть знайдені, вимагатимуть відставки керівництва МВС України.

До журналістів вийшов начальник управління обласної міліції Віктор Русин. Він засудив злочин. Сказав, що побиття журналіста, а тим більше жінки, неприпустиме. Але питання "Вінницька міліція з народом?" назвав некоректним. Мовляв, мусять виконувати накази. Тоді один з журналістів запропонував призначити Міністром Внутрішніх справ Віктора Русина.

Журналісти передали своє звернення Русину. Той сказав, що не зможе пришвидшити отримання відповіді. За законом вона має надійти за 10 днів.

Зараз ви читаєте новину «Вінницькі журналісти вимагали відставки Захарченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути