середа, 22 травня 2013 16:14

Вінницька влада забрала у місцевого підприємця без усяких вагань землю

Вінницька влада забрала у місцевого підприємця без усяких вагань землю
Чоловік вже судиться понад 5 років. Фото: job-sbu.org

62-річний віннничанин Михайло Дяков понад п'ять років судиться із начальником міського БТІ Діною Нагірняк та заступником мера Володимиром Слишинським. Ті незаконно привласнили приміщення, яке належить чоловіку.

"Ще на початку 90-х я з дочкою часто купались на березі Південного Бугу. У вічі кидалась напівзруйнована будівля біля ріки. Звернувся у міськвинком. Там сказали, що будівлю  площею 160 квадратних метрів я можу забирати й відновлювати.  Її взагалі тоді на карті навіть не було, номера вона не мала", - розповідає чоловік.

Дяков за власні кошти відбудував приміщення, поставив вікна, ворота й закупив обладнання. Витратив 50 тисяч гривень на ремонт. Почав виготовляти пластмасові вироби.
У 2008 році вийшла постанова Кабміну згідно якої всі перебудовані, неоформлені приміщення мають бути офіційно зареєстровані. Це давало змогу отримувати більше податків.

"Звернувся в БТІ, де мені видали технічний паспорт. Сказали, що моя майстерня є у реєстрі. Пізніше отримую ухвалу суду, що моє приміщення тепер належить міськвиконкому. Цікаво, для чого їм той ливарний цех потрібен? Цікаво те, що спочатку власність була комунальною, через місяць вже стала приватною.  Прийшли мені відрізали світло. Мусив звільнити людей. Все це було незаконно. Я розумію їхні дії. Якраз почалось будівництво набережної "Рошен". А моя будівля так вигідно розташована, що неодмінно стала б чиїмось магазином чи кафе", - сказав чоловік.

Коли Михайло звернувся до суду для ознайомлення зі справою, то побачив ще один технічний паспорт.

"Він належав міській раді. Як вони могли без мого відому таке зробити? Воно тепер у них на балансі, але вони туди ні копійки не вклали. Я кажу, що готовий його продати приблизно за 50 тисяч доларів, але вони хочуть просто так забрати. Усі документи права власності сфальсифіковані, маю всі докази. Це корупція".

18 травня по справі відкрили кримінальне провадження.

"Тепер побачимо, що вони скажуть. Мені головне не посадити, а хоч би з посади звільнити. Навіть слідча звільнилась, бо злякалась, що справу на неї "повісять". За таке світить 12 років із конфіскацією майна", - каже Михайло Якович.

Зараз ви читаєте новину «Вінницька влада забрала у місцевого підприємця без усяких вагань землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути