Ексклюзиви
четвер, 10 липня 2014 17:06

Військові лікарі розкритикували препарат Целокс, який закуповують солдатам

Військові лікарі розкритикували препарат Целокс, який закуповують солдатам
Фото: google.com.ua

Українські медики розкритикували європейський препарат Целокс, який швидко зупиняє кров. Замість нього рекомендують використовувати українську гемостатичну гумку. Про це на брифінгу повідомили заступник Міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець та директор військово-медичного департаменту Міноборони Віталій Адронатій, передає кореспондент Gazeta.ua.

Андронатій зауважив, що в Україні препарат Целокс зареєструвала лише 1 фірма 2 місяці тому. Зараз Міноборони веде переговори щодо закупівлі цього препарату. З його слів, він коштує 53 євро за упаковку, російський відповідник "Гемостоп" - 10 доларів за упаковку.

"Волонтери зараз на кожному кроці кричать, що військовим не вистачає Целоксу, хоча його ефективність сумнівна", зазначив Адронатій.

Василь Лазоришинець додав, що всього в Україні є близько 10 видів кровозупиняючих препаратів. "Гемостатична губка обходиться найдешевше. Просто замість однієї треба покласти п'ять. Хірурги з поля бою кажуть, що краще бинтова пов'язка, бо Целокс під час операції мусять видирати з рани прямо з тканиною. Я оперую вже 30 років і користуюсь дешевою і нормальною гемостатичною губкою", каже він.

Зараз ви читаєте новину «Військові лікарі розкритикували препарат Целокс, який закуповують солдатам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути