четвер, 18 червня 2015 10:50

Вбивство Бузини розкрито, затримали двох націоналістів (оновлено)

Вбивство Бузини розкрито, затримали двох націоналістів (оновлено)
112.ua

16 квітня близько першої години дня двоє злочинців розстріляли колишнього шеф-редактора газети "Сегодня" Олеся Бузину. Сьогодні вранці злочинці були затримані.

Про це у Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Карний розшук і слідство МВС, протягом двох місяців проводили розслідування цього вбивства. Були отримані встановлені факти і отримані прямі докази про участь у цьому злочині групи осіб, серед яких безпосередні виконавці вбивства.

Сьогодні вранці двоє підозрюваних були затримані. Двоє киян:

Медведько Андрій Олександрович, 27.09.1989 р.н

Поліщук Денис Валерійович, 14.06.1990 р.н.,

Встановлено, коли, де і у кого зазначені особи купували автомобіль на якому надалі стежили за Бузиною. Саме на цьому автомобілі злочинці і зникли з місця вбивства.

Автомобіль був встановлений і вилучені речові докази. За результатами проведених судових експертиз отримані прямі докази причетності зазначених осіб до скоєння це вбивства.

"Коли я говорю прямі докази, це - експертизи ДНК з кинутого злочинцями одягу з місця злочину, експертизи слідів в автомобілі, прямі впізнання свідків, матеріали негласного спостереження, яке вели оперативники карного розшуку МВС щодо підозрюваних у злочині.

Після проведення всіх необхідний гласних і негласних слідчих дій, збору всіх необхідних прямих доказів і доказів рано вранці 18 червня, вказані особи були затримані", - написав Аваков.

Андрій Медведько - відомий у Києві активіст об'єднання націоналістів "С14", наприкінці минулого року недовго служив у зоні АТО в складі батальйону "К2". На його сторінці у Фейсбук уже почали закликати до протестів проти його затримання.

Поліщук Денис, скоріше за все, також націоналістичного спрямування. Зокрема його прізвище згадується у постанові ЦВК 2012 року про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку політичної партії УНА.

Нагадаємо, вбивство журналіста Бузини сталося 16 квітня на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі столиці біля будинку, де він мешкав.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство Бузини розкрито, затримали двох націоналістів (оновлено)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути