вівторок, 05 березня 2013 14:38

Спецтема: Українське бездоріжжя

На Вінничині асфальт кладуть "за новою технологією": його висипають просто у калюжі

Протягом двох тижнів на різних Інтернет-сайтах "гуляє" інформація про технологію ремонту доріг у Вінниці. Одному з журналістів вдалось зняти відео, на якому шляховики "латають" діри асфальтом, притупують його ногами та закатують міні-катком. І кладуть гарячий асфальт просто у калюжі.

Прес-служба Вінницької міської ради спростувала інформацію про "дідівські" методи укладання асфальту. Мовляв, комунальники випробовують канадській спецасфальт "Перма-Патч", який можна і в калюжі класти.

 

У відповідь журналісти надіслали запит в Канадську фірму, де випускають цей спецасфальт.  Менеджер з продажів заперечив, що на відео стелять їх холодний асфальт. Тому що від нього не може йти пара. І це точно не "канадська технологія".

За словами директора товариства "Шляхбуд" Анатолія Шеремети, насправді вони використовували концентрат "Перма Патч".

 

"Зробили цього року експеримент з цим концентратом. Минулого року купували ізраїльський, але він у два рази дорожче канадського."Перма-ПРатч" додавали в асфальтно-дорожну суміш на основі бітуму та щебеня. Працювали згідно технології київської фірми "Де Гюнс". Така суміш може довго зберігатись в рихлому стані. Перед ямковим ремонтом ми додавали туди ще й бітумну емульсію, щоб краще витримувала дощову погоду. Емульсія нагрівалась до 110 градусів, тому від суміші йшла пара. Цю суміш можна просто розгорнути і трохи утрамбовати. Потім процес уплотнення  продовжать автомобілі, коли будуть переїжджати цю ділянку дороги. Якщо ремонтуємо великі обсяги, то використовуємо каток", - зазначив він.

Тонна звичайного асфальту коштує 500 грн, за тонну канадського холодного асфальту треба заплатити 1200 грн, за ізраїльський — 2400 грн.

Зараз ви читаєте новину «На Вінничині асфальт кладуть "за новою технологією": його висипають просто у калюжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути