четвер, 05 вересня 2013 18:00

На Вінниччині 79-річну жінку знайшли вдома з проломленим черепом і зв'язаними руками тільки на 4-й день

На Вінниччині 79-річну жінку знайшли вдома з проломленим черепом і зв'язаними руками тільки на 4-й день

4 вересня у селі Куна Гайсинського району Вінниччини знайшли тіло місцевої 79-річної Ганни Логінової. Жінка лежала на підлозі власного будинку із проломленим черепом та зв'язаними назад руками. Обличчя розбите. Припускають, що жінку катували.

За словами місцевих мешканців, у покійної пропала тисяча гривень.

"Ганна Якимівна жила одиноко. А це якійсь чужий дядько прибився. Казали, що він пожалівся, що зламав десь під селом машину, а їсти немає що. Бабця запросила його до себе, нагодувала. Ще сусіди пару раз бачили його в дворі. А тоді пропав. Ніхто не звернув увагу, що тітки Ганни нема, бо на дверях замок висів. Думали, кудись пішла. А це місцевій, який любить випити, у понеділок 2 вересня до неї прийшов. Хотів щось допомогти, щоб чарку налила. Зайшов — собака лащиться, кози кричать. Усі голодні. Стоїть буханка хліба на підвіконні, хтось приніс. То він хліба відірвав собаці, а козам дав трави та й пішов. І ще капця на штахетнику повісив, щоб бабця знала, що він приходив. Через день знов довідався — все як було, так і залишилось. Тоді вже він пішов по сусідах. Виявилось, що останніх 3 дні ніхто Якимівну не бачив", - зауважили вони.

Селяни повідомили голову сільради, а той викликав міліцію. Криміналісти обстежили оселю, і виявили під підлогою ще 2,5 тис грн.

"Така хороша жіночка. Ніхто про неї поганого слова сказати не може. Пасла собі кіз, ходила в церкву, книги релігійні читала. А тут така напасть. Ще б жила Якимівна до 100 років, бо крепка була. Сама справлялась з господарством, 3-х кіз виганяла, заганяла. Як козенята родились, роздавала по людях. Курей тримала. Син у неї в Херсоні живе. Мав приїхати якраз, бо вона хотіла щось для онучат передати. А попав на похорон. От біда! А вона ніби щось відчувала, бо розказала перед цим сусідам, де лежить одяг, в який її одягати в труну. А секретарю сільради повідомила, де гроші на похорон. Хотіла, щоб за ці гроші зробили вечерю на 30 душ. Вона до пенсії у нас листоношею працювала", — розповіла про Логінову місцева Людмила Лещенко.

Хоронити Ганну Логінову збираються 6 вересня. У селі тепер бояться залишати відкритими оселі. Зачиняють будинки навіть коли виходять у сад чи на город.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині 79-річну жінку знайшли вдома з проломленим черепом і зв'язаними руками тільки на 4-й день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути