середа, 12 березня 2014 15:13

У Вінниці спалюють опорні пункти міліції
7

Фото: Фото: Анна Бова

12 березня близько четвертої ранку хлопці у масках закидали коктейлями Молотова два опорних пункти міліції. В одному вигоріло все. Інший - встигли загасити. В міліції кажуть, це помста.

"Немає що розказувати, все треба побачити. Це нам помстилися за "беркутят", які стріляли по представниках народної самооборони", - каже телефоном начальник міського управління міліції Юрій Куций.

Разом із начальником дільничних виїжджаємо на перше місце пожежі по вулиці Ширшова. Опорний пункт знаходиться у приміщенні технікуму. Сюди закинули три пляшки із запалювальною сумішшю. У приміщенні все розкидано, частина паперів плаває у воді. На підлозі валяються обгорілі картини, книги. Серед них - Кримінальний кодекс України.

"Від опорного пункту майже нічого не залишилося. Згоріли меблі, частина документів, власні речі. Не розумію, до чого дільничні. Вони не мають стосунку ні до "Беркуту", ні до самооборонців. Займаються нагальними щоденними справами", - каже 30-річний Сергій Синявський, начальник дільничих у Вінниці.

Інший опорний пункт, який знаходиться у п'ятиповерховому житловому будинку, підпалили через 15 хвилин.

"Тут закинули чотири пляшки із запалювальною сумішшю, але рятувальники оперативно спрацювали. Меблі та документація вціліли. Маємо тільки розбиті вікна, та обгорілі двері. Над розбитим вікном - балкон, оббитий пластиком. Якби вчасно не загасили вогонь - могли постраждати невинні люди. Може, там діти малі, чи старі лежачі люди. Могли просто задихнутися чадним газом. Також цього ранку була спроба підпалити приміщення обласної прокуратури", - розповів Сергій Олександрович.

Рятувальники кажуть, що про пожежі у опорних пунктах міліції повідомили випадкові перехожі.

"Приміщення вигорає за 6 хвилин, тому ми дуже поспішали. На першу пожежу прибуло сім машин. Наші працівники зняли двері, щоб загасити вогонь, і не дати перекинутися на всю будівлю технікуму. На другу пожежу виїхали три машини. Займання там затушили за 4 хвилини", - розповів Віталій Семенюк із обласного управління ДСНС.

Відповідальність за спалення кабінетів дільничних та приміщення прокуратури на себе не бере жодна народна організація.

"Я чув про підпали, але Народний трибунал не має до того ніякого відношення. Ми якщо робимо якісь дії, то попереджаємо про це. Ставимо людину в конкретні умови. Наприклад - ви звільняєтеся з роботи, а ми вас не чіпаємо. Я знаю, що беркутівців, які в стані алкогольного сп'яніння стріляли по даївцях та самооборонівцях, сьогодні відпустили, тому ці всі підпали могли бути народною помстою", - сказав Юрій Хорт, керівник Народного трибуналу у Вінниці.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці спалюють опорні пункти міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути