четвер, 18 жовтня 2012 02:38

В Україні продажем зброї займаються виключно державні структури – Бадрак

В Україні продажем зброї займаються виключно державні структури – Бадрак
На думку Бадрака, державний експорт фактично унеможливлює ситуацію з несанкціонованим продажем зброї. Фото: glavcom.ua

В Україні весь експорт зброї контролюється виключно державними структурами, що унеможливлює здійснення продажу приватними фірмами.

Про це розповів на прес-конференції Валентин Бадрак, директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, коментуючи чутки про появу боєприпасів з українським маркуванням у Сирії.

"В Україні майже з самого початку її історії зброєвим бізнесом займаються виключно державні структури, – говорить він. – Причому схема діє в такий спосіб, що не важливо, які конкретно особи там Іванов, Петров чи Сидоров здійснюють це. Але те, що це є державний експорт, він фактично унеможливлює ситуацію з несанкціонованим продажем. Тоді як у більшій частині інших країн здійснюють експорт переважно приватні структури".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо це реекспорт, то треба шукати хто здійснив перепродаж - експерт про "зброєвий" скандал

Для прикладу експерт назвав Сполучені Штати Америки, де державні структури торгують винятково ядерними матеріалами та ядерною зброєю. Продажем усіх інших видів зброї займаються приватні структури.

"Я вже не кажу про європейські країни. Тому зброя з радянським, білоруським, російським, можливо, навіть і з українським маркуванням може потрапити в якийсь "гарячий" регіон у такий спосіб, коли держава Україна до цього не має жодного відношення", – зауважив Бадрак.

Нагадаємо, нещодавно в ЗМІ поширилися чутки, що нібито в ході розслідування на базі сирійських повстанців у місті Алеппо було виявлено кілька ящиків зі зброєю, що призначалися Саудівській Аравії. В якості виробника був зазначений Луганський патронний завод. У Міністерстві закордонних справ заявили, що Україна не постачала зброю до Сирії. А в ДК "Укрспецекспорт" вважають оприлюднення інформації про можливість постачання продукції військового призначення до Сирії фрагментом інформаційної війни проти України як провідного світового спецекспортера.

Зараз ви читаєте новину «В Україні продажем зброї займаються виключно державні структури – Бадрак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути