понеділок, 12 серпня 2013 13:53

В Тернополі колишній міліціонер врятував школярку-потопельницю
8

Фото: Фото: Андрій Янович

45-річний відставний капітан міліції Микола Овсейко врятував з води 15-річну школярку, яка топилася в Тернопільському ставі. Чоловік рибалив з причалу та зреагував на крики інших рибалок. Подумав, що ті підсікли велику рибу і саме тягнуть її на берег.

„Коли підійшов ближче до острівця, побачив тіло, що плавало на ставі. З води виглядала тільки маківка голови. На березі стояло кілька рибалок, але ніхто не ліз у воду", ? розповідає Gazeta.ua Овсейко.

Пенсіонер, скинувши з себе дощовик та взуття, стрибнув у став.

„Коли доплив до тіла – підняв голову за волосся. Зрозумів. Що це жінка. Обхопив її рукою і погріб назад. Кричав і матюкався до тих, хто стояв на березі, щоб викликали швидку, і помогали витягувати. На швидку хтось подзвонив, але ніхто так і не допоміг у воді", ? пригадує чоловік.

Відставний міліціонер каже, що протягом 20-ти років щорічно здавав заліки по медпідготовці, тож першу допомогу надавав дівчині автоматично.

„Поставив її „раком", викачав воду, потім робив штучне дихання – вона почала гикати. Відкрила очі, але дивилася в нікуди. Не говорила".

Врятована дівчина виявилася 15-річною школяркою з Бродівського району Львівщини. Вона виросла в неблагополучній сім?ї і неодноразово тікала з дому. Чому залізла в воду – не признається.

„Я здивувався, коли мені сказали що дівчині 15 років. Я думав 20 – не менше. Вона росла, кілограм 60 важить не менше", ? зазначає колишній правоохоронець.

За порятунок школярки його нагородили подякою та рибальським спінінгом з котушкою, від обласної міліції.

Микола Овсєко вважає, що такий випадок може підняти імідж міліції в населення.

„Коли дивишся телевізор, то здається, що міліціонери ? набільші злочинці. Там міліціонер когось вбив, там згвалтували, там п?яний даішник попав в аварію. Але, насправді, не можна всіх рівняти під одну планку. Хоч на міліцію всі і скаржаться, але, коли в темному провулку нападає грабіжник, то ніхто не кричить „мама-тато", всі кричать „Міліція!", ? зазначає відставний капітан.

Зараз ви читаєте новину «В Тернополі колишній міліціонер врятував школярку-потопельницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути