Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2014 14:10

В Сумському ресторані знайшли бойову гранату

В Сумському ресторані знайшли бойову гранату

15 квітня в одному з центральних ресторанів Сум співробітники знайшли на підлозі гранату із зірваною чекою. Таку інформацію Gazeta.ua повідомили в прес-службі МВС міста.

"Приблизно о третій годині дня в райвідділок надійшла інформація про кинуту в приміщення вибухівку. На місце виїхали співробітники вибухотехнічної та кінологічної служб. На час здійснення операції відвідувачів та персонал ресторану довелося евакуювати", – розповіли нам в міліції.

Офіціантка закладу Олена розповіла, що гранату кинули невідомі, розбивши вікно. "Ми сильно злякалися. Спочатку думали, що це камінь, а як побачили, що то граната - так одразу вибігли на вулицю", – розповіла вона.

Як повідомили пізніше сапери, у приміщення кинули стару радянську гранату РГ-42, зняту із озброєння ще у 60-х роках минулого сторіччя. Через свій "поважний вік" механізм вибухівки так і не детонував, але, попри це, загроза життю людей у приміщенні була реальною. Сумські правоохоронці вилучили та знищили гранату на місцевому полігоні. Крім того, слідчі відкрили кримінальну справу за статтями "Хуліганство" та "Незаконне поводження із вибуховими речовинами". Якщо зловмисників знайдуть, їм загрожуватиме від двох до п'яти років тюрми.

 

Зараз ви читаєте новину «В Сумському ресторані знайшли бойову гранату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути