пʼятниця, 07 червня 2013 09:45

У севастопольському дитсадку працювала жінка з відкритою формою туберкульозу

У севастопольському дитсадку працювала жінка з відкритою формою туберкульозу
Фото: lojechka.ru

У Севастополі у помічниці виховательки виявили відкриту форму туберкульозу. З'ясували, що няня, яка доглядала за дітьми, на сухоти захворіла ще кілька місяців тому. Батьки обурені, що адміністрація дитсадка це приховувала. Натомість, вихователі кажуть, що їхня колега пішла на лікарняний, але про її діагноз вони не знали, пише ТСН

Батьки були вражені. У деякого трусилися руки від такої новини. Адже у групі навчається 30 дітей і людина із відкритою формою туберкульозу мила дітям посуд, давала їм їсти.

Вихователька групи, де працювала няня, розповідає, що кілька місяців тому 35-річна колега взяла лікарняний через застуду. Про те, що в неї сухоти, у дитсадку навіть не підозрювали. Із журналістами керівництво дитсадка не спілкується. Поза камерою запевняють, що проблема надумана. Мовляв, в неї — незаразна форма туберкульозу і в дитсадку вона може працювати.

Це заперечують у санепідслужбі. У няні насправді - туберкульоз легенів відкритої форми. Зараз жінка перебуває на стаціонарному лікуванні в протитуберкульозному диспансері.

У прокуратурі кажуть, що на лікування працівника дитячого садка збирали гроші батьки дітей цієї групи, хоча діагноз їм не був озвучений.

Епідеміологи вже дезінфікували приміщення дитсадка і перевірили флюорографію всіх співробітників. Чи заразився хтось із дітей, стане відомо за рік, коли мине інкубаційний період. А адміністрації садочка порадили, що замість того, щоб замовчувати інцидент, пояснити батькам на зборах, що зробити для профілактики туберкульозу.

Нагадаємо, що на Миколаївщині няня теж спокійно працювала із туберкульозом у дитячому садочку.

Зараз ви читаєте новину «У севастопольському дитсадку працювала жінка з відкритою формою туберкульозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути