середа, 16 травня 2012 09:28

У літак нового французького президента влучила блискавка

У літак нового французького президента влучила блискавка
Олланд пересів в інший літак і знову відправився в Берлін. Фото: profi-forex.org

Літак президента Франції Франсуа Олланда був змушений повернутися в Париж після того, як у нього потрапила блискавка. Про це повідомляє BBC Россия.

Інцидент стався лише через кілька годин після того, як Олланд офіційно вступив на посаду президента Франції. Блискавка вдарила в борт під час польоту в Берлін, де у президента була намічена зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Повернувшись в Париж, Олланд пересів в інший літак і знову відправився в Берлін.

Після візиту до Берліна, Олланд попрямує в США, де повинен зустрітися з Бараком Обамою в п'ятницю перед самітом G8 і НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франсуа Олланд може поховати євро

Раніше сьогодні Олланд офіційно вступив на посаду президента Франції. Урочиста церемонія, на яку були запрошені близько 400 осіб, відбулася в Єлисейському палаці. Ніколя Саркозі зустрів наступника на сходах палацу, після чого в приватній обстановці передав йому "ядерні коди", а також посвятив в інші державні таємниці.

Після цього канцлер Ордена Почесного легіону вручив новому президентові великий ланцюг цього ордена - символ верховної влади.

Соціаліст став 24-м президентом Французької республіки і 7-м президентом П'ятої республіки. Новий Президент вже активно приступив до виконання своїх обов'язків: провів зустріч з головою Європейської ради Херманом Ван Ромпеєм, а також призначив нового прем'єр-міністра - ним став соціаліст Жан-Марк Ейро.

Зараз ви читаєте новину «У літак нового французького президента влучила блискавка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути