понеділок, 06 травня 2013 15:12

В ООН підозрюють, що повстанці використовували хімічну зброю

В ООН підозрюють, що повстанці використовували хімічну зброю
Фото: tsn.ua

В Організації об'єднаних націй заявляють, що мають підозри про те, що газ зарин в Сирії могли використовувати не урядові війська, а самі повстанці. Про це заявила в понеділок, 6 травня, Карла дель Понте, що входить до складу комісії ООН з розслідування порушень прав людини в Сирії.

За її словами, у ООН поки немає неспростовних доказів використання цієї отруйної речовини нервово-паралітичної дії повстанцями, однак є досить вагомі причини говорити про застосування зарину на підставі свідчень жертв конфлікту, пише ЛігаБізнесІнофрм.

Дель Понте також підкреслила, що комісія ООН поки не володіє доказами використання хімічної зброї урядовими силами.

Співробітники ООН в рамках розслідування повідомленні про використання хімічної зброї побували в сусідніх з Сирією країнах і поговорили з жертвами конфлікту і лікарями.

Нагадаємо, 25 квітня міністр оборони США Чак Хейгел повідомив, що американська розвідка вважає, що армія Сирії застосовувала хімічну зброю. Глава Пентагону зазначив, що, найімовірніше, використовувався газ зарин. Однак незабаром після цього в Білому домі відзначили, що розвідка надала неповні дані про передбачувані випадки застосування хімзброї.

 

Зараз ви читаєте новину «В ООН підозрюють, що повстанці використовували хімічну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути