вівторок, 06 грудня 2022 09:42

Спецтема: Війна Росії проти України

В окупованому Мелітополі "русский мир" відвернувся від товариша Ківи

В окупованому Мелітополі "русский мир" відвернувся від товариша Ківи
Мелітопольський колаборант Микола Салик (на фото ліворуч) раніше товаришував з нардепом-втікачем Іллею Ківою. Фото: t.me/riamelitopol

Мер тимчасово захопленого Мелітополя Іван Федоров підтвердив інформацію про "просмаження" місцевого колаборанта Миколи Волика вранці 6 грудня.

О 6:00 вибухи прогриміли біля під'їзду зрадника. На місце одразу ж приїхали "швидкі". Про це Федоров написав в Telegram.

"Ймовірно, "русский мир" відвернувся від колаборанта. Уточнюємо інформацію, наскільки сильно підсмажився", – написав міський голова.

До повномасштабного вторгнення Росії Волик очолював місцеву ланку соціалістичної партії й був депутатом Мелітопольської районної ради. Після окупації Мелітополя став активним поплічником місцевих гауляйтерів, додав Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ показала зрадницю, яка передала школи Мелітополя під казарми окупантам

Волик був депутатом від забороненої партії ОПЗЖ. Зрадник є співзасновником підприємства, яке займається перевезеннями – АТП "АСА", пише "РИА-Мелитополь".

Зазначається, що Вовк товаришував із нардепом-втікачем Іллею Ківою, якого підозрюють у держзраді.

"Проте з Ківою не склалося і він подався до ОПЗЖ. З приходом окупантів Волик став обіцяти бізнесменам, які залишилися в окупації, свій московський "дах", – йдеться в повідомленні.

Неугодних він нібито здавав у комендатуру, і людей відправляли до катівень. Не виключено, що місцеві бандити просто влаштували розбірки між собою, додало ЗМІ.

Уранці 6 грудня ЗМІ повідомило про потужні вибухи в Мелітополі Запорізької області. Розриви чули у різних частинах міста.

За словами очевидців, "бавовна" сталася в районі аеродрому та у мікрорайоні "Дроби" на просп. 50-річчя Перемоги. У будинках повилітали вікна.

Про те, що в Мелітополі зафіксували "ранкове бавовнятко", підтвердив й Іван Федоров. Але подробиць тоді не уточнив.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Мелітополі "русский мир" відвернувся від товариша Ківи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути