пʼятниця, 24 жовтня 2014 14:59

В Одесі СБУ "на гарячому" зловила терористів з вибухівкою
4

Служба безпеки України викрила та припинила злочинну діяльність терористичної групи, яка готувала вчинення терористичних актів на об'єктах транспортної інфраструктури та у військових частинах ЗС України напередодні позачергових виборів до Верховної Ради України.

Про це повідомляють у прес-центрі СБУ.

Встановлено, що до складу групи входили представники т.зв. "Антимайдану", які планували вчинення терактів як помсту за трагічні події 2 травня в Одесі. Кожний з диверсантів добре знав і відпрацьовував свою функцію у групі, суворо дотримувався заходів конспірації, володів навичками ведення підпільної діяльності, маскування, змінював засоби зв'язку, під час зустрічей здійснював контрспостереження.

22 жовтня в Одесі співробітники СБУ затримали трьох членів групи "на гарячому" – під час збирання саморобного вибухового пристрою. Зловмисники лише не встигли приєднати до нього детонатор.

З'ясовано, що першою ціллю групи був залізничний міст в Одеській області, а наступною – одна із військових частин.

У спеціально обладнаному підсобному приміщенні, де диверсанти переховувалися та виготовляли вибухові пристрої, оперативники виявили та вилучили п'ять скріплених скотчем поліетиленових пакунків із саморобною вибуховою сумішшю вагою 16 кг та комплектуючі для детонаторів.

Наразі тривають оперативно-слідчі заходи у рамках ст. 258 Кримінального кодексу України.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі СБУ "на гарячому" зловила терористів з вибухівкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути