вівторок, 19 червня 2012 09:15

В Одесі безслідно пропадають дівчата. Містом ширяться чутки про маніяка

В Одесі безслідно пропадають дівчата. Містом ширяться чутки про маніяка
24-річна Ірина Галаєва пропала в Аркадії. Фото: Сегодня

За останні два місяці в Одесі при загадкових обставинах пропали три дівчини. Досі від них немає ніякої звістки, але родичі не втрачають надію побачити їх живими і здоровими. Тим часом містом ширяться чутки про маніяка, проте в міліції їх заперечують, пише Сегодня.

Остання з розшукуваних, 19-річна студентка Одеського аграрного університету Богдана Шишова, пропала рано вранці 13 червня.

"Дочка вранці відправилася до університету. Я їй дала 50 грн на проїзд та кишенькові витрати. Богдана завжди добиралася до університету від селища Котовського, де ми живемо, на маршрутці. Але до вузу не доїхала - там в день зникнення її ніхто не бачив, - крізь сльози розповідає мама Богдани, Тетяна Шишова. - Моя дочка - домашня дитина! Ніколи не ходила на дискотеки, постійно вдома сиділа. Хлопця у неї не було".

За словами Тетяни, у Богдани ворогів не було: "В інституті вона прекрасно спілкувалася з усіма, ні з ким не сварилася. Тому припускати, що хтось замислив щось недобре, неможливо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські охоронці згвалтували і закопали на пляжі дівчину

Складнощі в пошуках дівчини додає те, що за два дні до її зникнення у неї вкрали мобільний телефон.

"Богдана спочатку приховала від мене це. Розповіла лише напередодні зникнення", - додає Тетяна Дмитрівна.

Вона також запевняє, що міліція шукає її дочку "абияк".

"Правоохоронці мене ні про що не питають. Я сама приходжу до них і даю інформацію, яка могла б допомогти в розшуках моєї дитини. Я і мої друзі розклеїли фото Богдани по всьому селищу Котовського. А міліція навіть не спробувала з'ясувати, з ким листувалася в інтернеті моя дочка", - ридає Тетяна Шишова.

У свою чергу глава облУВС Сергій Резніков заявив, що вилучати комп'ютери і зламувати чуже інтернет-листування міліціонери можуть лише тоді, коли порушено кримінальну справу щодо вбивства людини і призначена відповідна експертиза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маніяк, який погрожував Мадонні, втік з психіатричної лікарні

"Може статися так, що зникла знайдеться і пред'явить позов до міліції за незаконне вилучення і втручання в чуже життя", - каже Резніков.

Друга дівчина, 24-річна Ірина Галаєва, пропала в Аркадії.

"11 травня моя донька пішла в нічний клуб "Вестерн" з двома подругами. У 4:00 ночі її подружки поїхали до дому, а Іра залишилася. В 5.03 вона вийшла з "Вестерну", і більше її ніхто не бачив", - розповів рідний дядько Ірини - Віктор Плігін, до речі, колишній міліціонер.

Хронологія проведення часу племінниці стала відома одеситу після того, як в його руки потрапив відеозапис з "Вестерну". На ролику видно, що Іра сиділа за столиком з якимось чоловіком середніх років.

"Він пригощав її шампанським, підсаджувалися інші хлопці. Але з клубу вона виходила сама. Через пару хвилин з "Вестерну" вийшло кілька хлопців. Але нікого з них ідентифікувати не вдалося", - каже Ніна Галаєва, мама Іри.

Ірина приїхала до Одеси з села Тузли Миколаївської області.

"Дочка закінчила технікум за фахом програміст. Але знайти роботу в Тузлі не змогла, от і переїхала до Одеси. Спочатку влаштувалася в магазин побутової техніки продавцем, потім - менеджером в приватній фірмі. Попутно вчилася в харчовій академії, - ділиться Ніна Сергіївна. - Ми їй оплачували знімну квартиру і навчання, а на харчування та одяг вона заробляла сама. Про те, що вона відпочивала в нічних клубах, я дізналася тільки зараз".

У зниклої дівчини було два мобільника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі шукають маніяка

"Один міліціонери знайшли наступного дня. Його підібрав підліток на пустирі, вставив свою сім-карту і почав користуватися. Хлопчисько не причетний до зникнення Ірини. Другий телефон знайти поки не вдалося", - пояснив Сергій Резніков.

У міліції підтвердили, що після того як знайшли телефон Галаєвої, було порушено кримінальну справу за статтею "Вбивство".

"Мобільний знайшли на Слобідці без сім-карти. Є підстави припускати, що дівчину могли вбити. Всі околиці ми перерили, тіло не виявили", - зізналося джерело в одеській міліції.

Між тим, Віктор Плігін впевнений, що його екс-колеги розслідують справу "непрофесійно".

"Ніхто не провів опитування свідків у "Вестерні" своєчасно. Незважаючи на те, що є відеозапис, ніхто з міліціонерів не потрудився з'ясувати, хто з відвідувачів клубу був з Ірою в той вечір. Я впевнений, що ніхто не шукав другий телефон Іри, яким вона користувалася. Хоча за кодом апарату можна з точністю з'ясувати його місце розташування доти, поки працює батарея мобілки", - нарікає дядько Іри.

Третя одеситка, 31-річна Вікторія Борис, пропала 9 травня по обіді на вул. Моторна, по дорозі з дому на роботу.

"До роботи Віка не дійшла, - говорить її рідна сестра - Оксана Мішакіна. - Хоча вона навіть ніколи не спізнювалася на роботу. 10 травня я звернулася в міліцію. Минуло 1,5 місяці, але Віку, судячи з усього, ніхто не шукає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Максим Дмитренко вісім років відсидів за чужий злочин

П'ятирічну доньку Вікторії Оксана забрала до себе.

Незважаючи на тривожні чутки, що в Одесі орудує маніяк, який викрадає дівчат, у міліції це спростовують.

"Фактів, які підтвердили б версію про маніяка, немає. Всі три наведених випадки не можна звалювати в одну купу. Йдуть розшукові заходи. По двох із зниклих - Вікторії Борис і Богдані Шишовій - порушені кримінальні справи за зникнення людини", - стверджує глава облУВС Сергій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі безслідно пропадають дівчата. Містом ширяться чутки про маніяка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути