середа, 28 листопада 2012 19:46

Спецтема: Розстріл у "Каравані"

У МВС ще раз запевнили у винуватості Мазурка і призначили понад 200 експертиз

У МВС ще раз запевнили у винуватості Мазурка і призначили понад 200 експертиз
Ярослав Мазурок Фото: mvs.gov.ua

Понад 200 експертиз призначено та проводиться по кримінальній справі, порушеній за фактом вбивства охоронців ТРЦ "Караван".

"В рамках розслідування призначені експертизи судово-медичні, медико-криміналістичні, молекулярно-генетичні, балістичні, дактилоскопічні", - йдеться у повідомленні управління зв'язків з громадськістю МВС України.

У міліції також повідомили, що згідно з висновком молекулярно-генетичної експертизи, проведеної за зразками крові матері "караванського стрілка" Ярослава Мазурка, встановлено, що вона є його біологічною матір'ю. Згідно з висновком дактилоскопічної експертизи, відбитки пальців рук Мазурка ідентичні до слідів пальців рук, вилучених під час огляду місця події за фактом вбивства охоронців ТРЦ "Караван".

"Генетичні ознаки Мазурка були виявлені на головному уборі і мішечку-гільзозбирачу, які вилучені під час огляду місця події в ТРЦ "Караван", а також на зубній щітці, трьох кепках і сорочці, які вилучені при обшуку за місцем його проживання", - відзначили в МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поранений охоронець "Каравану" не впізнав у Мазурку вбивцю його колег?

Нагадаємо, 7 листопада у Сирецькому гаю знайшли тіло людини, схожої на Мазурка, який підозрювався в розстрілі трьох охоронців ТРЦ "Караван" 26 вересня. Тоді загинули три людини, ще один постраждав.

У кишені штанів загиблого правоохоронці виявили паспорт громадянина України Ярослава Мазурка, 13.06.1974 року народження, технічний паспорт на мотоцикл "Ява", водійське посвідчення на ім'я Я.Мазурка, довідку про ідентифікаційний код на ім'я Мазурка. На місці події знайдено револьвер-наган "ЯТ 165 П" з однією стріляною гільзою в барабані. Згідно з результатами первинного дослідження, цей пістолет перероблений в нарізну вогнепальну зброю і придатний для стрільби. 15 листопада експертиза ДНК підтвердила, що в лісопосадці біля Сирецького парку у Києві виявлено тіло Мазурка, який розстріляв, згідно з висновками слідства, охоронців в ТРЦ "Караван".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З мого чоловіка схоже хочуть зробити серійного вбивцю, тому що їм вигідно — Людмила Мазурок

"На дослідження були передані зразки матеріалу, вилученого у Мазурка в будинку, на місці скоєння вбивства в торговому центрі, а також зразки, вилучені у нього самого. Результати експертизи свідчать, що саме ця особа скоїла цей злочин", - говорилося в повідомленні Управління по зв'язках з громадськістю МВС України.

У повідомленні також наголошувалося, що на взутті, яке вилучене за місцем проживання Мазурка, знайдена кров одного з убитих охоронців.

"На предметах, вилучених за місцем проживання його родичів, також виявлено ДНК, відповідне крові Мазурка", - підкреслюють правоохоронці.

"Міліція довела, що саме Мазурок в торговому центрі "Караван" і скоїв злочин. Крім того, правоохоронці перевіряють причетність цієї людини до скоєння низки нерозкритих злочинів із застосуванням вогнепальної зброї", - зазначили в міліції.

28 листопада начальник головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник спростував інформацію ряду ЗМІ про те, що охоронець не впізнав у Мазурку чоловіка, який стріляв у охоронців "Каравану". За його словами, поранений охоронець упізнав Ярослава Мазурка по фотографії. Дружина Ярослава, Людмила Мазурок, заявляла, що міліція викрали Ярослава вже на другий день після розстрілу в "Каравані", і що їй підкидають речові докази, щоб зробити з Ярослава маніяка.

Зараз ви читаєте новину «У МВС ще раз запевнили у винуватості Мазурка і призначили понад 200 експертиз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути