вівторок, 04 червня 2013 16:54

У Маріуполі жінку необґрунтовано запроторили до психіатричної лікарні

У Маріуполі жінку необґрунтовано запроторили до психіатричної лікарні

Прокуратурою Жовтневого району Маріуполя почато кримінальне провадження за фактом необгрунтованого відняття у сім'ї і госпіталізації до лікувальної установи двох малолітніх дітей.

"Представниками прокуратури району встановлено, що 15 травня 2013 року мати двох дітей (віком 3 і 6 років) була госпіталізована в психіатричну лікарню, а діти залишалися під наглядом рідної бабусі. Проте, органами і службами у справах дітей в порушення Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки" визначений статус цих дітей як позбавлених батьківської опіки. На підставі складеного акту малолітніх дітей того ж дня помістили в інфекційне відділення однієї з міських лікарень, де малюки незаконно знаходилися протягом 5 днів, до втручання прокуратури", - розповів прокурор Жовтневого району Маріуполя Олександр Трунов.

Обставини, виявлені під час перевірки, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Після втручання прокуратури жінка повернена з психіатричної лікарні, її дітей також повернули додому. Обставини відняття дітей з сім'ї і законності госпіталізації матері в психіатричну лікарню з'ясовуються слідчими прокуратури Жовтневого району Маріуполя.

Органами прокуратури буде дана правова оцінка діям співробітників міліції, лікарям і працівникам служби у справах дітей, повідомила прес-служба прокуратури Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі жінку необґрунтовано запроторили до психіатричної лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути