неділя, 10 травня 2015 11:58

У Македонії тривають сутички поліцейських з невідомим озброєним загоном, є загиблі

У Македонії тривають сутички поліцейських з невідомим озброєним загоном, є загиблі
Фото: ВВС

Щонайменше п'ятеро поліцейських загинули і 30 постраждали на півночі Македонії внаслідок сутичок з озброєним загоном невідомих. 

Міністерство внутрішніх справ країни назвало "добре підготовленою терористичною групою", пише ВВС.

Як пише видання, група потрапила до Македонії із сусідньої держави, яку не називають. Її метою були напади на держустанови, заявив представник МВС Іво Котевскі. Інцидент стався приблизно за 10 кілометрів від македонсько-сербського кордону - у місті Куманово, де живе значна албанська діаспора.

"Нападники використовували автоматичну зброю і гранати. Зараз невідомо, чи є постраждалі серед цивільного населення. Про смерть п'ятьох поліцейських міністр внутрішніх справ країни Гордана Янкуловська повідомила на прес-брифінгу зі сльозами на очах. Вона назвала загиблих героями. За словами пані Янкуловської, 20 бойовиків здалися, але спецоперація із пошуків решти триває", - пише видання.

За інформацією місцевих медіа, у тому районі міста Куманово, де відбуваються сутички, живуть переважно етнічні албанці. У 2001 році люди, які вимагали більших прав для албанської меншини, організували заколот проти уряду Македонії. Розростання конфлікту вдалося уникнути завдяки мирній угоді, яка гарантувала етнічним албанцям великі права, але напруженість збереглася.

"Уряд Македонії останнім часом критикують у зв'язку з повідомленнями про незаконне прослуховування і передбачувану спробу приховати смерть чоловіка у 2011 році. Тисячі демонстрантів побилися з поліцією у Скоп'є минулої середи", - пише видання.

Політична криза у Македонії бере початок з виборів 2014 року. Тоді опозиційна партія заявила, що вибори сфальсифіковані, назвала чинну владу диктатурою і відмовилася від роботи у парламенті.

Зараз ви читаєте новину «У Македонії тривають сутички поліцейських з невідомим озброєним загоном, є загиблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути