вівторок, 13 жовтня 2015 14:38

У Києві арештували елітну яхту Курченка
3

Фото: 1i.com.ua

Печерський райсуд Києва наклав арешт на моторну яхту Princess 72Y, власником якої є опальний олігарх з оточення Віктора Януковича Сергій Курченко

Відповідну ухвалу суд прийняв 10 вересня поточного року.

Згідно з інформацією, арешт був застосований за клопотанням ГПУ в рамках розслідування про нанесення збитків державі в розмірі понад 1 млрд грн.

У документах зазначено, що Держфінмоніторинг України дізнався про яхту Курченка від латвійських колег, які виявили угоду купівлі-продажу судна між фірмою Finberg Limited (бенефіціарним власником є ​​Курченко) і Mriya Marina Ltd.

Виробником моторної яхти Princess 72Y є суднобудівний завод Princess Yachts International, який розташований, згідно з даними компанії, в місті Плімуті (Великобританія).

"Інтер'єр кают відрізняється шляхетністю за рахунок використання ретельно відібраних оздоблювальних матеріалів, деревини та шкіри", - повідомляє виробник.

У судових матеріалах йдеться про те, що протягом 2009-2013 років Курченко заволодів майном Мінвуглепрому, зокрема, великими обсягами зрідженого газу. У ГПУ вважають, що своїми діями олігарх завдав збитків державі на суму понад 1 млрд грн.

Нагадаємо, раніше терористи "ДНР" звинуватили Курченка в розкраданні їхніх грошей.

Зараз ви читаєте новину «У Києві арештували елітну яхту Курченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути