пʼятниця, 04 жовтня 2013 10:42

В Італії через загибель 300 біженців оголосили траур

В Італії через загибель 300 біженців оголосили траур
Фото: Reuters

Кількість жертв катастрофи біля берегів італійського острова Лампедуза досягло 300 осіб, раніше повідомлялося про 133 загиблих.

Судна берегової охорони і місцеві рибалки врятували 159 людей. Водолази стверджують, що на судні, яке затонуло на глибині 40 м, залишилися ще кілька десятків.

Всього на судні було близько 500 біженців із Сомалі, Гани та Еритреї. Глава адміністрації Лампедузи Джузі Ніколіні повідомила, що рятувальні роботи тривають. Не виключено, що кількість жертв збільшиться.

За розповідями очевидців і деяких нелегалів, крахові судна передувала сильна пожежа на борту. Найімовірніше, причиною загоряння стала спроба групи нелегалів підпалити ковдру, з тим щоб дати світловий сигнал італійським прикордонникам.

В Італії оголошено загальнонаціональний траур за жертвами аварії корабля.

Міністр внутрішніх справ Італії Анджеліно Альфано скасував всі свої зустрічі, що мали відбутися у четвер, і попрямував на місце трагедії. Папа римський Франциск висловив співчуття: "Ми молимося Господу за жертв трагічного корабельної аварії біля Лампедузи", - написав він у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «В Італії через загибель 300 біженців оголосили траур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути