вівторок, 08 листопада 2011 11:42

В Ірпені люди повстали на захист останніх східних "легенів" міста

В Ірпені люди повстали на захист останніх східних "легенів" міста

В Ірпені (Київська область) забудовники мають намір знищити останню зелену зону східної частини міста - Парк відпочинку. Місцеві мешканці вже зібрали біля тисячі підписів проти знищення зеленої зони, а також закликали приєднатись усіх охочих до громадського руху захисту зелених насаджень м. Ірпеня.

Як стало відомо Gazeta.ua, мешканці Ірпеня виступили на захист Парку відпочинку, який розташований у межах вулиць Жовтневої, Н.Рибака та Радянської.

"Це не тільки останнє місце відпочинку для багатотисячного району СМУ, але і останні зелені "легені" східної сторони Ірпеня", - заявили активісти.

За їхніми словами, замість того, щоб будувати місця відпочинку у місті, "влада злочинно грабує населення".

ФОТОРЕПОРТАЖ: В Ірпені обурені люди прогнали забудовника, захищаючи ліс і солдатську могилу

"Нам не залишили жодної зеленої зони! Нас та наших дітей "заганяють" в прибудинкові території та приватні двори, а ми це "кушаєм", - обурились ірпінці.

На їхню думку, Ірпінь міг би стати унікальним історико-культурним парковим містом, а натомість "перетворюється на смітник". Зокрема, у плані розвитку Ірпеня на майбутні 20 років у східній частині міста (району СМУ - ред.) не передбачено жодного парку.

"Навіщо такому місту взагалі розвиватися, якщо людям не буде де відпочивати? Поки ми мовчки спостерігаємо, як за кілька годин винищуються цілі сотки 80-річних сосен, забудовники об'єднуються в "асоціації забудовників міста Ірпеня". Від кого чи задля чого вони об'єднуються?!
Невже для того, щоб захищатися від нас з вами?" - поцікавились мешканці міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Євро-2012 вирубали майже 3,5 тис дерев у лісі Святошинського району

Учора, з нагоди 68-ї річниці визволення м. Ірпеня від німецько-фашиських загарбників, у Парку відпочинку відбулись народні збори. Їхні учасники запросили всіх, кому не байдуже зелене майбуття рідної землі та планети, долучитись 11 листопада до прибирання території парку.

"Влада Ірпеня продає цей парк, як розпродала вже багато інших, під забудову. Почали вже вирубувати дерева. Ми протестуємо! Досить бути тільки спостерігачами: промовчиш сьогодні – завтра наші діти будуть рости на асфальті і знати слово "ліс" і "природа" тільки з підручників", - резюмували активісти.

Зараз ви читаєте новину «В Ірпені люди повстали на захист останніх східних "легенів" міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути