четвер, 17 жовтня 2013 00:30

На Донеччині 4-річний хлопчик застряг між батареєю і стіною

15 жовтня близько 16-ї години у місті Красний Ліман Донецької області 4-річний хлопчик вдома попав у пастку під час гри. Просунув ногу між батареєю і стіною, а витягнути самостійно не зміг.

За словами керівника прес-служби ДСНС у Донецькій області Інни Сєдової, мати хлопчика швидко зорієнтувалась і викликала рятувальників.

"Дуже добре, що в таких випадках молоді мами усвідомлюють, що самі не зможуть справитись. Тому відразу дзвонять нам. Якби намагались витягнути ніжку самостійно, тільки б насмикали її. То до больових відчуттів сюди б додались ще й набряк, і травма", - зауважила вона.

Коли приїхали рятувальники, мати тримала дитину на руках, заспокоювала, що буде все добре.

"Хлопчика звуть Захар. Його мати Інна казала, що він тільки зразу трохи плакав. Дуже злякався, що сам не може витягнути ніжку. Просунув її за нижню трубу опалення, у пастці опинилась стопа по щиколотку. Командир 65-го рятувального загону Роман Олєфіренко та заступник начальника 21-ї частини Віталій Ворона попросили маму повернути голову Захара до себе, що він не побачив інструменту, з яким приїхали рятувальники. Інакше б дитина могла злякатися повторно. За допомогою шанцевого інструменту трохи відігнули трубу опалення та звільнили ногу хлопчика", - продовжила Інна Олександрівна.

Швидку допомогу викликати не довелось, адже нога дитини була ціла і неушкоджена.

Автор: Фото: прес-служба ДСНС у Донецькій області
 

"На жаль, діти постійно попадають у такі ситуації. Видно, є потреба перевірити всі щілини. Влітку хлопчина з Макіївки засунув голову в отвір гармати, а два роки тому хлопчик у Маріуполі натягнув на голову стільчик від дитячого горщика з вузьким отвором. В обох випадках звільняли малюків, розрізаючи пастки гідроножицями", - підсумувала Інна Сєдова.

 

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині 4-річний хлопчик застряг між батареєю і стіною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути