вівторок, 24 квітня 2012 14:10

В Домінікані через спалах холери гинуть люди

В Домінікані через спалах холери гинуть люди
Спалах захворювання спричинило споживання води. Фото: noticiassin.com

Жертвами нового спалаху холери на півночі Домініканської Республіки за останній тиждень стали семеро людей, захворювання було виявлено ще у 36 пацієнтів лікарень. Про це повідомило міністерство охорони здоров'я цієї острівної карибської держави.

За словами заступника міністра відомства Ядіри Перес, в місті Тамбора в провінції Сантьяго зі скаргами на діарею і блювоту до медиків звернулися 523 жителі. У процесі лікування і після проведених аналізів діагноз "холера" підтвердився у 36 хворих і семи померлих.

На думку влади, спалах захворювання спричинило споживання води, яка виявилася зараженою після аварії місцевої каналізаційної системи. Ситуацію погіршили повені, викликані рясними зливами в останні дні. В даний час аварію ліквідовано, вся питна вода проходить дезінфікувальну обробку.

Епідемія холери в листопаді 2010 року прийшла в Домініканську Республіки з території іншої розташованої на острові держави - Гаїті. За рік у Домінікані померли 150 осіб і захворіли понад 8 тисяч жителів. Та лікарям за активної підтримки держави, що виділила додатково на боротьбу з хворобою більш ніж 5 мільйонів доларів, вдалося не допустити розвитку епідемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миротворців ООН звинуватили в епідемії холери, яка вбила майже 7 тисяч гаїтян

Суттєву допомогу надали і міжнародні благодійні організації, які раніше побоювалися, що протягом року від холери в Домініканській Республіці помруть щонайменше 500 жителів, а захворіють - близько 50 тисяч.

Останні кілька місяців тут не було зареєстровано випадків холери, притому що МОЗ постійно нагадував співвітчизникам і туристам про необхідність суворо дотримуватися норм особистої гігієни і вживати тільки перевірену питну воду, оскільки "небезпека захворювання ще існує".

У сусідній Гаїті від жовтня 2010 року до березня цього року ознаки холери спостерігалися більш ніж у півмільйона людей, від неї померли 6950 гаїтян. З середини квітня в цій країні також різко зросла кількість випадків захворювання.

Два тижні тому Домініканська Республіка і Гаїті закликали міжнародне співтовариство фінансувати "стратегічну програму", яка дозволить протягом 10 років повністю ліквідувати холеру на острові Еспаньйола, де розташовані обидві держави.

Зараз ви читаєте новину «В Домінікані через спалах холери гинуть люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути