четвер, 11 липня 2013 14:36

На Черкащині чоловіка, якого катували троє міліціонерів, досі не можуть знайти

На Черкащині чоловіка, якого катували троє міліціонерів, досі не можуть знайти
Фото: umdpl.info

10 липня прокуратура Черкаської області зайнялася розслідуванням справи зникнення 50-річного Василя Врадія зі Сміли. Який проходить потерпілим у справі побиття і катування трьома оперуповноваженими Смілянського міського відділу міліції.

"Кримінальне провадження за підслідністю передано для розслідування слідчим органам обласної прокуратури. У зв'язку з тим, що вказана подія викликала у громадськості суспільний резонанс та до неї можуть бути причетні працівники міліції. Заяву про зникнення в міліцію написали родичі потерпілого", - повідомила прес-секретар обласної прокуратури Вікторія Скорикова.

Із 18 червня досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення передбаченого з ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство)  проводив Смілянський міськвідділ міліції.

"Якщо чоловіка знайдуть живим, тоді справа перекваліфіковується", - додала Скорикова.
Василь Врадій зник ще 14 червня. В той день його викликали в міліцію. Перед тим чоловік зустрівся із рідним братом. Через півгодини його телефон не відповідав.

"Я знаю, що торік в травні на нього хотіли звалити якийсь злочин і закрити справу. А він не підписував документ. Тоді його почали бити й катували електричним струмом. Посадили на тиждень в ізолятор, щоб на тілі не залишилося доказів. А він вийшов і подзвонив на гарячу лінію прокуратури і служби безпеки.  А потім почав писати скарги", - згадував брат Юрій Врадій.

В день зникнення Василю Врадію прийшла повістка на суд над  міліціонерами. Засідання відбулося в місті Кам'янка.

"Я був на суді, але мене й слухати не захотіли, що Василь відсутній, бо просто пропав. Суд сказав, що "потерпілий ухиляється", а мене попросили вийти, бо я не проходжу по справі. Наступне засідання буде через тиждень", - розповів Юрій Миколайович.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині чоловіка, якого катували троє міліціонерів, досі не можуть знайти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути