четвер, 07 квітня 2011 10:49

У центрі Києва перекрили вулицю і шукали бомбу
6

Фото: Павло Чигрин, Gazeta.ua

Зранку 7 квітня у центрі Києва на декілька годин була перекрита для пішоходів та автомобільного проїзду вулиця Лабораторна.

У правоохоронні органи надійшов дзвінок про замінування автомобіля-позашляховика "Ніссан". Під ним помітили дивну чорну коробку з невідомим вмістом.

Близько 8 ранку вулицю перегородили пожежною машиною зі сторони вулиці Червоноармійської та патрульною машиною МВС зі сторони вулиці Горького.

Через півгодини приїхав мікроавтобус з бригадою вибухо-технічної служби. Спочатку на розвідку вислали робота, який передавав інформацію про підозрілий об'єкт. За ним у повному спорядженні вийшов сапер.

Евакуацію не оголошували, але не рекомендували починати роботу працівникам найближчих офісів. Ті з неприхованим задоволенням обговорювали інцидент на свіжому повітрі. Сміттєві баки сусіднього двору теж ретельно перевірили.

Незадовго до 10 ранку виявилося, що коробка не містить вибухонебезпечних речовин. Можливо, власника машини хотіли залякати.

"На 200% безпечно тепер ходити вулицею. Це був тільки муляж", - розповів експерт вибухо-технічної служби. На перший погляд, у чорному кульку була металева посудина.

Пристрій складався з пластмасового 5-літрового відра, сріблистої суміші, дротів та мобільного телефону.

"Повідомили, що по вулиці Великій Васильківській, 102 лежить пристрій, що нагадує вибуховий. То була коробка з дротами та мобільним телефоном. На місце події негайно виїхали опергрупа,  вибухотехніки та для можливої евакуації людей - наряди ДАІ, ДСО та патрульної служби. На місці події по провулку Лабораторному біля автомобілів Нісан Петрол та Субару Форестер правоохоронці виявили 2 пристрої", - розповів начальник прес-служби столичної міліції Володимир Поліщук "Українській правді".

Зараз ви читаєте новину «У центрі Києва перекрили вулицю і шукали бомбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути