четвер, 14 серпня 2014 06:22

В "Айдарі" назріває бунт: бійці звинувачують комбата в мародерстві

В "Айдарі" назріває бунт: бійці звинувачують комбата в мародерстві
Сергій Мельничук. Фото: nikvesti.com

Деякі бійці добровольчого батальйону "Айдар" обурені діяльністю свого командира Сергія Мельничука. Комбата та його близьке оточення звинувачують у мародерстві та розбазарюванні волонтерської допомоги.

Зокрема, як повідомив блогер Геннадій Боценюк, двоє волонтерів з групи "Армія SOS" привезли подарунки безпосередньо воїнам "Айдара", минаючи Мельничука, оскільки останній "благодійну допомогу батальйону частенько пускає "наліво".

"Вони приїхали на двох машинах, які залишили бійцям для виїздів на передову — трохи пом'ятий джип "Ніссан" і броньований інкасаторський мікроавтобус. Про це дізнався комбат і приїхав подивитися на цей бус. Дуже йому автомобіль сподобався, тому, попри заперечення волонтерів, машину він забрав собі", - розповів Боценюк.

За його словами, цей випадок викликав чимале обурення у бійців батальйону. Вони розповіли, що чутки про мародерства виникли небезпідставно. Нібито цим займається безпосередньо загін тілоохоронців комбата.

"З ними пару разів у бійців вже ледь до стрільби не доходило", - наголосив блогер.

Факти неприязних стосунків між Мельничуком та бійцями підтвердив також один із вояків "Айдару". За його словами, у комбата часто виникають конфліктні ситуації з "айдарівцями".

"Не хочеться довіряти своє життя такому командиру. Є сподівання, що його скоро замінять", - зізнався доброволець.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що Генштаб видав наказ про розформування батальйону "Айдар".

Тилові офіцери звинуватили підрозділ нібито у мародерстві і насильстві над місцевим населенням, щоправда, жодного такого факту підтверджено не було.

Командир батальйону Сергій Мельничук назвав інші причини розформування загону. Він вважає, що його активні дії комусь не вигідні.

Зараз ви читаєте новину «В "Айдарі" назріває бунт: бійці звинувачують комбата в мародерстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути