субота, 26 липня 2014 16:23

Україна відгороджується від Придністров'я триметровим ровом

Україна відгороджується від Придністров'я триметровим ровом
Фото: tsn.ua

Для блокування руху важкої військової техніки і переміщення контрабандних вантажів на придністровській ділянці українсько-молдовського кордону розпочато роботи з інженерного посиленню.

На 450-кілометровому рубежі вириють рів шириною 3,5 метра і глибиною від 2-3 метрів.

Про це повідомив представник прес-служби Південного регіонального управління Держприкордонслужби України Олександр Яковенко.

"Перші 5 кілометрів котловану на ділянці Білгород-Дністровського прикордонного загону кордону вже вириті. Інженерні роботи ведуться з залученням спеціалізованої техніки ГСЧС, яка працює цілодобово, просуваючись щотижня в середньому на 2,5 кілометри", - зазначив він.

Як уточнив Яковенко, техніку забезпечують дизпаливом з резервів Державної прикордонної служби, а також на кошти, які збирають волонтери, які розгорнули в соціальній мережі кампанію на підтримку посилення охорони кордону.

Необхідно відзначити, що протяжність держкордону України з Республікою Молдова - 1018 кілометрів, у тому числі більш ніж 450-кілометровий рубіж відокремлює Україну від самопроголошеного Придністров'я.

Зараз ви читаєте новину «Україна відгороджується від Придністров'я триметровим ровом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути