вівторок, 21 травня 2013 19:00

Український миротворець врятував новонароджене немовля в Південному Судані
5

У суботу, 18 травня, в місті Румбек, що в штаті Озерний у Південному Судані з 7-метрової ями громадського туалету місцевий поліцейський почув плач дитини й звернувся за допомогою до командира групи цивільної поліції ООН капітана міліції Бориса Ящука.

Чоловіки швидко розбили бетонне перекриття й разом з рятувальниками дістали з ями новонароджену дитину.

"Пригода сталася близько 9 години ранку. На мобільний командира групи цивільної поліції ООН капітана міліції Бориса Ящука зателефонував місцевий поліцейський. Він розповів, що з глибокої ями громадського туалету чути дитячий плач. Український правоохоронець поспішив на допомогу. Ще до приїзду рятувальників він разом із суданським колегою розбив бетонне перекриття. Глибина ями, де лежало немовля була 7 метрів", - розповів Михайло Мельник з підрозділу зв'язків з громадськістю управління МВС України на Львівській залізниці.

На місце пригоди через 15 хвилин прибули службовці Монгольського та Непальського військових батальйонів. У яму опустився рятувальник і підняв дитину на гору.

"Він передав українцеві. Військові медики відрізали пуповину дитині, помили її та перепеленали. Далі Борис Ящук на службовому автомобілі відвіз немовля в Католицький благодійний шпиталь міста Румбека. Нині дитині нічого вже не загрожує", - додав Мельник.

Відомо, що немовля пролежало в ямі туалету майже 4 години. Дитина мало не захлинулася нечистотами. Новонароджений хлопчик важить 3,5 кг. Кажуть, у туалет його викинула неповнолітня матір.

Українському правоохоронцю керівництво поліції ООН та губернатор штату оголосили подяку.

Борису Ящуку 34 роки. До 2011 року працював старшим оперуповноваженим відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків на залізничній міліції в Рівному. Після завершення місії в Південному Судані офіцер повернеться працювати назад у залізничну міліцію.

Зараз ви читаєте новину «Український миротворець врятував новонароджене немовля в Південному Судані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути